Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR adviseert: geen vakantiereizen tot eind april

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR adviseert: geen vakantiereizen tot eind april

Dinsdag 24 maart 2020
De ANVR adviseert haar leden tot eind april geen vakantiereizen aan te bieden. Reeds geboekte reizen tot die datum zouden moeten worden geannuleerd. Mede gezien de nieuwe beperkende maatregelen die door de Nederlandse overheid zijn opgelegd op maandag 23 maart jl. is het niet goed mogelijk tot tenminste 30 april a.s. vakanties uit te voeren.

"We zijn als ANVR in constant overleg met diverse partijen, zoals overheid, airlines, luchthavens en onze Europese zusterorganisaties. Op basis daarvan zij we tot de conclusie gekomen dat vakantiereizen tot deze datum helemaal niet meer kunnen worden uitgevoerd. Deze reizen moeten dan worden geannuleerd en klanten hebben dan natuurlijk recht op een Corona-voucher met SGR-dekking", zegt Frank Oostdam, voorzitter van de ANVR. "Voor reizen tot deze datum vragen we in dat geval ook geen restantbetalingen meer". In de loop van de derde week april evalueert de ANVR de situatie en komt zo nodig met een aangepast, nieuw advies.

Reizen met vertrekdatum vanaf 1 mei 2020
Op dit moment kunnen we nog met onvoldoende zekerheid zeggen of reizen met vertrekdatum vanaf 1 mei 2020 kunnen worden uitgevoerd. We raden reisorganisaties aan contact op te nemen met hun klanten om te bekijken wat de beste oplossing is in hun specifieke situatie.
"Voor deze reizen vanaf 1 mei geldt in veel gevallen dat binnenkort de restantbetaling moet worden voldaan door de klant. Dat kan leiden tot ingewikkelde situaties. De algemene regel is dat als je voor later dit jaar een vakantie hebt geboekt, je zes weken voor vertrek gewoon je resterende reissom moet betalen. Zolang deze reis tenminste niet door de touroperator is geannuleerd. Vaak kan het dan beter zijn de reis om te boeken naar een latere datum. ANVR-reisondernemingen zullen hun klanten daarover graag adviseren", aldus Oostdam.