Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksOnduidelijkheid over duur Corona-maatregelen

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Onduidelijkheid over duur Corona-maatregelen

Woensdag 25 maart 2020
De ANVR heeft gisteravond veel vragen gekregen van haar leden over de duur van sommige van de afgelopen maandag door de overheid aangekondigde verscherpte Corona-maatregelen. Dit naar aanleiding van berichtgeving in verscheidene landelijke media. Onder meer vragen leden zich af hoe dit zich verhoudt tot het gisteren uitgebrachte advies tot eind april geen vakantiereizen meer uit te voeren.

"Het was in alle eerlijkheid net als voor ieder ander ook voor ons onduidelijk dat de maandag aangekondigde maatregelen slechts lijken te gelden voor vergunningsplichtige bijeenkomsten", zegt Frank Oostdam, voorzitter van de ANVR. "Maar wij gaan met onze advisering natuurlijk niet over één nacht ijs. Let op: het zijn adviezen, maar die zijn wel het afgewogen resultaat van gesprekken met leden, airlines, luchthavens, overheid en onze Europese zusterorganisaties".

In de loop van vandaag wordt een kamerbrief verwacht van de Minister van Justitie en Veiligheid met een uitwerking van de maatregelen die maandag zijn aangekondigd. Daarnaast zal de overheid begin volgende week naar verwachting een besluit nemen over het al dan niet verlengen van de Corona-maatregelen die vooralsnog tot 6 april a.s. gelden. "We zullen vanzelfsprekend niet aarzelen onze advisering aan te passen als dat op basis van nieuwe inzichten gewenst is", aldus Oostdam.