Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksTijdige loonaangifte van groot belang voor Noodfonds!

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Tijdige loonaangifte van groot belang voor Noodfonds!

Woensdag 25 maart 2020
Duidelijk dat werkgevers het op dit moment bijzonder moeilijk hebben en er veel geregeld moet worden. Maar het is belangrijk dat je als werkgever tijdig aangifte doet! De gegevens uit de loonaangifte worden namelijk gebruikt door het UWV voor de Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW-regeling).

Dit noodfonds (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)-regeling) is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies, te compenseren en te zorgen dat zij hun werknemers kunnen doorbetalen.
Als je op tijd aangifte doet, kan zo snel mogelijk worden berekend waar je als werkgever, en al de werknemers die thuis komen te zitten of ziek worden, recht op hebben. Deze hoef je -als je uitstel van betaling aanvraagt- nog niet te betalen. 

Het kabinet heeft besloten dat werkgevers/ondernemers die in betalingsproblemen zijn gekomen door het coronavirus, in aanmerking komen voor bijzonder uitstel van betaling. Dit geldt voor de betaling van loonheffingen, omzetbelasting (btw), inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Wil je betalingsuitstel aanvragen?
1. Doe (loon)aangifte voor de uiterste aangiftedatum (staat in het jaaroverzicht van december)
2. Ongeveer 3 weken na de uiterste aangiftedatum ontvang je dan een naheffingsaanslag. Je kunt uitstel aanvragen nadat je aangifte hebt gedaan en een aanslag hebt ontvangen. Dit kun je doen via een verzoek om uitstel met de vermelding dat je door de uitbraak van corona in betalingsproblemen bent gekomen. Noem in je brief in ieder geval het kenmerk van je belastingaanslag. Stuur de brief naar: Belastingdienst, Postbus 100, 6400 AC Heerlen.
3. Nadat de Belastingdienst jouw verzoek heeft ontvangen - je verzoek geldt niet als uitstel voor het doen van aangifte, die moet je gewoon op tijd doen -, stoppen zij de invorderingsmaatregelen en wordt de betaalverzuimboete kwijtgescholden. Je krijgt in deze situatie automatisch 3 maanden uitstel. Je hoeft hier niets voor te doen.