Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksTOGS staat vanaf vandaag ook open voor ANVR-mkb reisbedrijven

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
TOGS staat vanaf vandaag ook open voor ANVR-mkb reisbedrijven

Vrijdag 27 maart 2020
Vanaf vandaag kunnen ANVR-reisonderneming een beroep doen op de TOGS, de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren. De afgelopen periode heeft de ANVR nadrukkelijk geijverd ook reisbedrijven in aanmerking te laten komen voor de eenmalige tegemoetkoming van €4000,- om vaste lasten te kunnen betalen.

De aanvraag (onder Sbi code 79.11.1 of 79.11.2) kan worden gedaan bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Ondernemingen moeten aan een aantal zaken voldoen: o.m. een inschrijving KvK met een reisbranchecode, het bedrijf mag niet op een woonadres gevestigd zijn, je mag niet meer dan 250 werknemers in dienst hebben.

"We zijn blij dat deze maatregel nu alvast ingaat. Voor met name de kleinere MKB-ondernemers is dit een waardevolle bijdrage in de vaste lasten. Als je een omzetverlies leidt van tenminste €4000,- in de periode van 16 maart 2020 tot 15 juni 2020 en je vaste lasten zijn in die periode even hoog, kom je hiervoor in aanmerking", zeg Frank Radstake van de ANVR. "Het is een kleine mooie eerste stap, maar we wachten nu natuurlijk vooral op de NOW en de GO, die respectievelijk voor loonkostensubsidie en overnemen van bankgaranties gaan gelden. Die verwachten we de komende week".