Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksOnduidelijkheid Corona-voucher van reisorganisaties en voucher-regeling airlines

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Onduidelijkheid Corona-voucher van reisorganisaties en voucher-regeling airlines

Dinsdag 31 maart 2020
De ANVR heeft gisteravond veel vragen gekregen naar aanleiding van een Kamerbrief van de minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. In deze brief kondigt de minister een aanpassing van het toezicht op de zogenoemde DBC-verordening 261/2004 aan. Ook airlines mogen nu vouchers uitgeven. Reizigers hebben het recht na afloop van de duur van de airline-voucher (12 maanden) het restant uitbetaald te krijgen. Leden vragen zich af hoe zich dat verhoudt tot de eerdergenoemde 6 tot 12 maandentermijn in de berichtgeving over de ANVR Corona-voucher met SGR-dekking.

Ook 12 maanden
"Wat we hebben afgesproken met de overheid is dat als de consument uiteindelijk besluit geen gebruik te maken van de ANVR-voucher met SGR-dekking, de ANVR-reisaanbieder die de voucher heeft verstrekt verplicht is de volledige waarde terug te betalen, uiterlijk aan het eind van de SGR-dekkingstermijn van één jaar na uitgifte", zegt Frank Radstake van de ANVR. "Terugbetalen uiterlijk aan het eind van de termijn van één jaar na uitgifte geldt nu dus ook voor airlines. Om heel duidelijk te maken dat de klant niet de Corona-voucher vandaag kan accepteren en morgen alsnog komt inwisselen voor een cash refund heeft de ANVR een termijn afgesproken van 'niet eerder dan na 6 maanden'".

Verduidelijken
"Het is voor iedereen van belang dat we in gezamenlijkheid nog duidelijker maken voor de reiziger dat als de ANVR-reisonderneming pas na 12 maanden van de airline een cash refund kan krijgen, de onderneming dan ook pas aan het eind van de looptijd van de ANVR-voucher met SGR-dekking (12 maanden) de klant een cash refund kan geven. Dat is ook logisch. Gisteravond hebben we dan ook meteen contact gezocht met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat én de ACM. Aangezien de overheid nu expliciet airlines die mogelijkheid wil bieden, hopen we snel met elkaar nog meer duidelijkheid te geven", aldus Radstake.