Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksVoorbeeldbrief voor klanten ingeval van (formele) klachten over vouchers

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Voorbeeldbrief voor klanten ingeval van (formele) klachten over vouchers

Maandag 6 april 2020
Twee weken geleden hebben we via het ledennieuws een brief namens de ANVR ter beschikking gesteld aan ANVR-reisondernemingen om hun klanten in te lichten over de Reisvoucher met SGR-dekking. Gelukkig horen we dat verreweg de meeste klanten de situatie begrijpen en de voucher accepteren. In sommige gevallen weigert de klant echter de voucher en wil gebruik maken van zijn/haar recht op een cash refund. In bepaalde gevallen komt de klant met een formele/juridische brief of dienen ze zelfs al een klacht in bij de Geschillencommissie Reizen. Daar krijgen we veel vragen over.

"Als service aan de ANVR-reisondernemingen hebben we een voorbeeldbrief opgesteld die bedrijven kunnen gebruiken in de correspondentie met hun klant als die de voucher echt niet wil accepteren", zegt Frank Radstake van de ANVR. "Deze brief kunnen ANVR-reisondernemingen aanpassen aan de eigen situatie en aan hun klant sturen. We hopen dat dit eraan bijdraagt dat klanten uiteindelijk toch inzien dat het accepteren van de voucher in deze uitzonderlijke situatie ook in hun belang is. Door het accepteren van de Reisvoucher met SGR-dekking is de terugbetaling van de klant verzekerd. Dat geldt niet voor de cash-terugbetaling van een geannuleerde reis".

De link naar voorbeeldbrief is in pdf. De brief is in word beschikbaar op het ledendeel (MIJN ANVR - achter inlog) in de download bij Corona vragenuurtje.