Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksBBB-Registraties repatriëringsvluchten gestopt

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
BBB-Registraties repatriëringsvluchten gestopt

Donderdag 9 april 2020
Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben zich tot gisteren, woensdag 8 april 17.00 uur, 25.000 reizigers die in het buitenland gestrand zijn, geregistreerd via de speciale website Bijzondere Bijstand Buitenland. Vanaf heden is het niet meer mogelijk om gestrande reizigers via deze website of via het speciale format van Buitenlandse Zaken aan te melden voor repatriëring.

Met de grootst mogelijke inspanning van medewerkers in binnen- en buitenland werd en wordt er nog steeds gewerkt om gestrande Nederlandse reizigers in het buitenland te helpen zo snel mogelijk terug te keren naar Nederland. Zo hebben ANVR-reisorganisaties de afgelopen tijd zo'n 125 000 klanten veilig laten terugkeren naar huis. En KLM en Transavia laten weten enkele tienduizenden Nederlandse reizigers naar huis te hebben gevlogen. In de afgelopen weken is daarmee invulling gegeven aan de uitvoering van het convenant Bijzondere Bijstand Buitenland, waarin het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft samengewerkt met tal van private partijen zoals ANVR, het Verbond van Verzekeraars, de gezamenlijke Nederlandse Alarmcentrales en verschillende luchtvaartmaatschappijen. Bij het ministerie hebben zich tot gisteren 25.000 reizigers geregistreerd. Vanaf nu kun je geen gestrande reizigers meer melden via de website of via het speciale format van Buitenlandse Zaken.  

Een aantal vluchten naar landen waar een groot aantal Nederlandse pakketreizigers vast zitten/zaten, zoals Australië, Nieuw Zeeland en Zuid-Afrika, is in uitvoering of staat gepland. Ook voor vele andere bestemmingen, waarnaar geen commerciële vluchten meer worden uitgevoerd, staan komende weken nog verschillende repatriëringsvluchten in de planning. Daar waar de aantallen reizigers te klein zijn om Nederlandse repatriëringsvluchten uit te voeren, wordt samengewerkt met andere ambassades en Europese landen. Het kan uiteindelijk nog steeds zo zijn dat sommige gestrande reizigers in bepaalde landen eerst een veilig heenkomen moeten vinden tot er weer commercieel gevlogen kan worden.

Uiteraard blijft het ministerie van Buitenlandse Zaken bereikbaar voor Nederlanders in nood via het 24/7 Contact Center en andere kanalen. Reisorganisaties kunnen via de BZ-Informatieservice -de BuZa app- op de hoogte blijven van de berichten van ambassades van landen waar reizigers gestrand zijn.  

Heb je vragen over dit bericht? Stel ze via corona@anvr.nl