Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksVerder overleg met Transavia: ruim vóór 7 mei duidelijkheid over vluchten ná 6 mei

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Verder overleg met Transavia: ruim vóór 7 mei duidelijkheid over vluchten ná 6 mei

Donderdag 9 april 2020
ANVR heeft op 9 april wederom overleg gevoerd met Transavia. Hierbij werden de diverse vragen vanuit de leden besproken en beantwoord. Volgende week donderdag hebben we weer overleg. Vragen of opmerkingen hiervoor horen we graag van je.

De kernpunten uit het overleg van 9 april:

  • Transavia heeft de vluchten opgeschort t/m 6 mei. Met de huidige inzichten verwacht Transavia ruim voor 7 mei een besluit te nemen over de periode daarna. Zij hebben rekening te houden met vele factoren die Transavia zelf niet allemaal in de hand heeft. Transavia kan nog niet exact aangeven wanneer een besluit wordt genomen voor de periode ná 7 mei. ANVR gaat er vanuit dat dit minimaal 14 dagen van te voren komt. Via  het ANVR- Nieuws houden we jullie op de hoogte. Wij wijzen je er op dat er in ieder geval zonder wijzigingskosten kan worden omgeboekt naar een latere periode op dezelfde bestemming.
  • Reisbedrijven kunnen gebruik maken van distributie kanalen (Website, Partner Portal, de API, Groepsafdeling) waarbij vouchers bij vluchtannuleringen beschikbaar worden gesteld. Deze vouchers zijn op naam van de hoofdboeker (het reisbedrijf) en kunnen binnen het betrokken systeem gebruikt worden voor elke nieuwe willekeurige boeking. Dat betekent dat het reisgezelschap of de bestemming kan wijzigen. Transfer van vouchers tussen de systemen is niet mogelijk. 
  • Het kan zijn dat de reiziger is of wordt geïnformeerd. Dat kan uitsluitend indien de reisorganisatie een boeking via de website van Transavia heeft gemaakt. De hoofdboeker krijgt een voucher. Transavia neemt contact op via het mailadres dat in de boeking staat. Transavia zal een check laten plaatsvinden met de hoofdboeker om uitgifte van dubbele vouchers te voorkomen.
  • Op  verzoek van de ANVR zal Transavia hiervoor bezien of aanlevering van vouchers gesorteerd op vertrekdatum kan plaatsvinden. 
  • Organisatoren met groepsboekingen vinden de bovengenoemde termijn van info over vluchtaanpassingen (minimaal 14 dagen van te voren) te kort. Dit zal op korte termijn echter niet veranderen. De ANVR heeft Transavia wel verzocht nog eens te kijken naar de andere voorwaarden voor groepsboekingen. Dit komt in een volgend overleg aan de orde. 
  • Het volgende Transavia-ANVR overleg is op 16 april. Vragen/opmerkingen graag naar luchtvaart@anvr.nl