Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR: Tweede Kamer neemt waardevolle moties aan over NOW-regeling

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR: Tweede Kamer neemt waardevolle moties aan over NOW-regeling

Vrijdag 17 april 2020
De ANVR is over het algemeen gesproken blij met de praktische uitwerking van de NOW-regeling. De aanmelding voor ondernemers loopt redelijk soepel en de eerste uitbetalingen stonden al snel bij reisondernemers op de rekening.

​"Er is een aantal uitdagingen met de NOW. Zo is de effectieve loonkostensubsidie voor de gemiddelde medewerker met 100% omzetdaling en 90% subsidie toch maar iets meer dan 80%. Je moet als werkgever dus nog altijd bijna 20% van de loonkosten zelf zien op te brengen", zegt Frank Radstake van de ANVR.

Heel concreet zijn er ook problemen voor bedrijven met veel seizoenskrachten en reisbedrijven die onderdeel uitmaken van een groter concern. Die lijken achter het net te vissen bij de huidige spelregels.

"We zijn blij om te zien dat gisteren in de Tweede Kamer twee moties van het lid Palland c.s. zijn aangenomen die het kabinet oproepen hier rekening mee te houden. In de ene motie wordt de regering gevraagd te komen tot de gewenste uitbreiding van de NOW-regeling door beoordeling t.b.v. de NOW op het niveau van een werkmaatschappij. In de andere motie wordt de regering gevraagd af te stemmen met branches hoe op korte termijn aanvullende maatregelen kunnen worden getroffen voor werkbehoud bij organisaties met een seizoenspiek. We gaan daarover graag het gesprek aan met de overheid binnen het kader van de samenwerking van Gastvrij Nederland", zegt Radstake.