Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksOverleg Transavia – ANVR op 23/4: medio mei besluit over vluchtschema ná 27 mei

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Overleg Transavia – ANVR op 23/4: medio mei besluit over vluchtschema ná 27 mei

Dinsdag 28 april 2020
Transavia en ANVR hebben op 24/4 wederom overleg gevoerd over enkele items. Hierover het volgende:

Vliegbeperkingen
Afgelopen woensdag heeft ANVR n.a.v. het advies van de overheid, de leden geadviseerd tot en met 28 mei geen reizen uit te voeren. Transavia heeft besloten tot 28 mei geen vluchten uit te voeren. Hierover is van te voren overleg gevoerd. Transavia heeft de verlenging gebaseerd op haar eigen netwerk en eventuele opstart mogelijkheden rondom het Pinksterweekend. Of daarna gereisd/gevlogen kan worden en zo ja, naar welke bestemmingen is nu nog niet duidelijk. Dit hangt af van wat de Nederlandse overheid toestaat, maar ook wat de Buitenlandse overheden besluiten. Elk land hanteert daarbij andere data en ook deze data wijzigen continu. Wekelijks zijn er veranderingen en de onzekerheden in de keten stapelen zich op. Dit alles maakt de besluitvorming complex.  De verzameling aan reisrestricties uit de verschillende landen spelen een belangrijke rol. Klanten, ANVR-reisorganisatoren én vliegtuigmaatschappijen willen zo vroeg mogelijk duidelijkheid, maar een (te) snel besluit om b.v.  niet te vliegen op een bestemming kan een dag later worden ingehaald. Een besluit over een mogelijke verlenging van de huidige vliegbeperkingen tot en met 27 mei, zal daarom medio mei door Transavia worden genomen.

1,5 m protocol

De overheid heeft alle airlines om input gevraagd . Transavia heeft deze ook aangeleverd. Op basis van al deze input zal de overheid vervolgens met een breed luchtvaartplan komen.

Wanneer we dit kunnen verwachten is nog onduidelijk. Als bekend werkt ook De ANVR aan 1,5 m protocollen.

Vouchers
Als eerder gesteld zijn er voor groepsreizen en API-boekingen geen fysieke vouchers. Bij annulering van reizen door Transavia kan gelijk de waarde worden overgezet naar een nieuwe boeking.
De planning is volgende week de eerste batch met vouchers te gaan versturen. Transavia start met website boekingen en daarna volgen de vouchers voor Partner Portal boekingen. In de mail met de voucher staat ook de instructie hoe de voucher verzilverd kan worden.


LVO
Transavia voert momenteel gesprekken met touroperaties met een LVO over de consequenties van de geannuleerde vluchten in Corona-tijd. Alle partijen die dit betreft worden de komende weken geïnformeerd.

 

Omboeken/uitstellen
Organisatoren van groepsreizen willen met regelmatig de reis op verzoek van de klant een jaar uitstellen. Het is helaas bij Transavia niet mogelijk.  Pas medio september zal Transavia het programma voor de zomer 2021 publiceren. Als bekend is de periode voor omboeken zonder wijzigingskosten inmiddels verlengd  tot en met 30 september.

Sporadisch horen wij van leden berichten dat omboeken een hoger tarief geeft dan annuleren en opnieuw boeken. Transavia verneemt graag concrete voorbeelden zodat zij dit per boekingskanaal en vliegperiode kan checken.

Transavia.png

Vragen? luchtvaart@anvr.nl

Veel vragen/opmerkingen van leden zijn inmiddels beantwoord. Een volgend overleg met Transavia is daarom gepland op vrijdag 8 mei. Je vragen of specifieke knelpunten kan je melden via luchtvaart@anvr.nl