Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksGeen hogere annuleringskosten in verband met Corona.

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Geen hogere annuleringskosten in verband met Corona.

Dinsdag 28 april 2020
De reissector is als geen andere sector getroffen door het Corona-virus. Niet alleen waren we als eerste aan de beurt, het is heel goed mogelijk dat we daar ook het langste nog mee te maken hebben. In deze tijden is het logisch en noodzakelijk dat bedrijven naar alle mogelijkheden zoeken om de komende periode zo goed mogelijk door te komen.

De ANVR heeft op haar website een overzicht met do's en don'ts over het gebruik van de Reisvoucher met SGR-dekking. Die kan worden ingezet voor reizen die geen doorgang kunnen vinden vanwege het Corona-virus.

"Helaas zijn er ook al veel mensen die nu alvast voor de zekerheid annuleren voor het najaar. Die klanten hebben niet het recht om kosteloos te annuleren en voor hen kan er daarom - conform het reglement van SGR - ook geen Reisvoucher met SGR-dekking worden uitgegeven. ANVR reisondernemingen kunnen de annuleringskosten in rekening brengen conform de reisovereenkomst die ze met de klant hebben gesloten", zegt Frank Radstake van de ANVR. "De meeste bedrijven hanteren de staffel uit art. 9.2. van de ANVR-pakketreisvoorwaarden, tenzij ze op het moment van boeken met de klant daarvan afwijkende bepalingen zijn overeengekomen. Hoe begrijpelijk misschien ook vanwege de ontstane situatie, maar het is nu natuurlijk niet mogelijk om alsnog hogere annuleringskosten in rekening te brengen dan afgesproken op het moment van boeken".