Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR adviseert: geen buitenlandse vakantiereizen tot en met 18 juni a.s.

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR adviseert: geen buitenlandse vakantiereizen tot en met 18 juni a.s.

Dinsdag 12 mei 2020
De ANVR adviseert haar leden tot en met 18 juni geen buitenlandse vakantiereizen aan te bieden. Reeds geboekte reizen tot die datum zouden moeten worden geannuleerd. Gezien alle nationale en internationale beperkende maatregelen is het niet goed mogelijk tot en met tenminste 18 juni a.s. buitenlandse vakanties uit te voeren.

"We hebben als ANVR nu al een aantal keren op dit terrein een advies gegeven aan de leden. Deze keer hebben we bewust gekozen voor een beperkte verlenging met 3 weken. Er zijn – weliswaar heel voorzichtige – signalen dat er tegen die tijd weer in beperkte mate buitenlandse vakantiereizen mogelijk zijn. Maar reizen tot 18 juni zouden moeten worden geannuleerd. Klanten hebben dan natuurlijk recht op geld terug maar dit kan in de vorm van de Reisvoucher met SGR-dekking, zolang deze maar is afgegeven vóór 1 juni a.s. ", zegt Frank Oostdam, voorzitter van de ANVR. "Voor reizen tot 18 juni vragen we vanaf nu dan ook geen restantbetalingen meer".

Begin juni evalueert de ANVR de situatie en komt zo nodig met een aangepast, nieuw advies.

"Het kan zijn dat een beperkt aantal reizen nu toch kan worden uitgevoerd met een vertrekdatum tot 18 juni. De reisorganisatie neemt in dat geval contact op met de klant om één en ander te bespreken. Uitgangspunt blijft wat ons betreft dat de pakketreis moet kunnen worden uitgevoerd zoals afgesproken in de pakketreisovereenkomst", aldus Oostdam.

Reizen met vertrekdatum vanaf 19 juni 2020
Op dit moment kunnen we nog met onvoldoende zekerheid zeggen of reizen met vertrekdatum vanaf 19 juni 2020 kunnen worden uitgevoerd. We raden reisorganisaties zo nodig aan contact op te nemen met hun klanten om te bekijken wat de beste oplossing is in hun specifieke situatie.

Restantbetalingen
"Voor deze reizen vanaf 19 juni geldt in veel gevallen dat binnenkort de restantbetaling moet worden voldaan door de klant. De algemene regel blijft dat als je voor later dit jaar een vakantie hebt geboekt, je uiterlijk zes weken voor vertrek gewoon je resterende reissom moet betalen. Zolang deze reis tenminste niet door de touroperator is geannuleerd. Vaak kan het dan beter zijn de reis om te boeken naar een latere datum. ANVR-reisondernemingen zullen hun klanten daarover graag adviseren. Daarnaast vinden we het een positief signaal dat ANVR-reisondernemingen daar waar mogelijk de betalingstermijn een stuk korter hebben gemaakt. We gaan ervan uit dat reisondernemingen en klanten daar in samenspraak uitkomen", aldus Oostdam. "We zijn het dan ook niet eens met de ACM dat de klant de restantbetaling zou mogen opschorten, voor een nog niet geannuleerde reis".