Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR teleurgesteld over besluit Transavia verlenging annuleren t/m 3 juni

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR teleurgesteld over besluit Transavia verlenging annuleren t/m 3 juni

Donderdag 14 mei 2020
Transavia heeft gisteren, 13 mei, een verlenging van haar vluchtannuleringen bekend gemaakt. De verlenging loopt tot en met 3 juni. Dit is een veel kortere verlenging dan het ANVR-advies (tot 18 juni).

ANVR heeft inmiddels aan Transavia gemeld hierover teleurgesteld te zijn. Organisatoren van pakketreizen met een Transavia vluchtonderdeel komen immers zo in een lastige positie.
Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken staat op dit moment voor àlle landen op oranje. Dit betekent dus: alleen reizen als het noodzakelijk is. "Vakantiereizen vallen onder niet-noodzakelijke reizen en worden dus afgeraden", aldus het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook de feitelijke situatie en de daadwerkelijke maatregelen van de door het Ministerie genoemde Schengenlanden bieden op dit moment en op de korte termijn geen concrete vakantiemogelijkheden.  
Gelet hierop valt overigens niet te verwachten dat er vanaf 4 juni veel bestemmingen door Transavia worden aangevlogen, maar een iets langere verlengingsperiode is dringend gewenst.
Op 20 mei is een volgend overleg met Transavia gepland.