Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR stopt met eigen pensioenfonds Reiswerk Pensioenen

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR stopt met eigen pensioenfonds Reiswerk Pensioenen

Dinsdag 19 mei 2020
De ANVR heeft samen met vakbonden FNV, CNV Vakmensen en Vakbond de Unie besloten per 1 januari 2021 te stoppen met het eigen pensioenfonds voor de reisbranche. De pensioenregeling zal per die datum worden ondergebracht bij een ander pensioenfonds. De gesprekken tussen sociale partners in de reisbranche en een nieuw pensioenfonds lopen inmiddels. Uiterlijk 1 juli moet er meer bekend zijn.

​"We hebben de afgelopen jaren vaak gesproken over het ontwikkelen van een nieuwe pensioenregeling, al dan niet onder de vlag van Reiswerk Pensioenen. Om daar op goede manier invulling aan te kunnen geven, hebben we ook de uitkomsten van een nationaal pensioenakkoord nodig. Maar dat duurt maar en dat duurt maar", zegt Frank Radstake van de ANVR. "Vanwege de bekende problemen bij Reiswerk Pensioenen - stijgende premie, dalende opbouw en gedoe met de uitvoering - hebben we nu al  met de vakbonden afgesproken te stoppen eind van dit jaar bij Reiswerk Pensioenen en elders verder te gaan. Dat doen we eerst met een vergelijkbare regeling als we nu hebben. We hebben afgesproken dat als en zodra de uitwerking van het pensioenakkoord bekend is, opnieuw met elkaar in gesprek te gaan over de beste invulling van de pensioenregeling voor de reisbranche. Dat kan in de loop van dit jaar zijn of anders begin volgend jaar".

"Het is aan het pensioenfonds zelf om te beslissen wat te doen met de 'liggende gelden', alle pensioenen en pensioenaanspraken die er nu liggen bij Reiswerk. We zijn blij te horen dat Reiswerk Pensioenen niet overweegt als gesloten fonds verder te gaan en dus alle gelden elders gaat onderbrengen. Het zou mooi zijn als dat op dezelfde plek is als waar we verder gaan op 1 januari 2021. Die gesprekken lopen vanzelfsprekend inmiddels ook", aldus Radstake. "In deze moeilijke situatie waar we inzitten denken we dat dit de beste oplossing is voor reisbedrijven en reisprofessionals".