Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Bijeenkomst 'Gezond naar pensioen': mogelijk alternatief voor ontslag om bedrijfseconomische redenen

Woensdag 20 mei 2020
De komende periode zullen steeds meer ANVR-reisbedrijven nadrukkelijk de mogelijkheid moeten overwegen het aantal personeelsleden terug te brengen. Het is de verwachting dat de komende ronde van de NOW de mogelijkheid gaat bieden ontslag om bedrijfseconomische redenen aan te vragen zonder een boete te krijgen binnen de NOW. De ANVR probeert ook actief om andere oplossingen aan te dragen om invulling te kunnen geven aan de noodzakelijke reductie van het personeelsbestand.

"De ANVR is van plan voor haar leden een raamovereenkomst aan te gaan met het bedrijf Gezond naar Pensioen. Dat bedrijf adviseert werkgevers op het gebied van de zogenoemde Generatieregelingen. Dat kan een mooi alternatief zijn voor medewerkers om niet meer volledig tot aan hun pensioenrechtigde leeftijd door te werken. En voor de werkgever is het een concreet instrument op het gebied van duurzame Inzetbaarheid. Maar in deze tijden kan het ook worden ingezet als tool in het rightsizen van je organisatie tijdens en na de Corona-crisis", zegt Frank Radstake van de ANVR. "Tijdens de kick-off krijgen bedrijven een toelichting op de werkwijze van Gezond naar pensioen en kunnen ze vragen stellen over de mogelijke invulling ervan".

De bijeenkomst vindt digitaal plaats op woensdag 27 mei a.s. van 10.00-11.00 uur. Aanmelden kan via de agenda (ledendeel - achter inlog).