Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR-Handleiding COVID-19: aanvulling internationaal vervoer

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR-Handleiding COVID-19: aanvulling internationaal vervoer

Woensdag 20 mei 2020
Vanaf vandaag is de ANVR-Handleiding Covid-19 aangevuld met een lijst maatregelen om het risico op overdracht van Covid-19 te verminderen tijdens het vervoer van en naar toeristische bestemmingen. Het geeft ook mogelijkheden aan om te reageren op mogelijke Covid-19 gevallen tijdens het vervoer.

In de ANVR Nieuwsbrief van 15 mei lieten we al weten dat de ANVR-Handleiding Covid-19 voor herstart van toerisme en zakelijke reizen een levend document is dat regelmatig aangevuld wordt met  nieuwe, relevante informatie. Dus houd het ANVR-Nieuws en alle Covid-19-downloads in de gaten.   

Vervoermiddelen en in- en uitstapplaatsen
Bij vervoermiddelen moet je denken aan vliegtuigen, minibussen, andere voertuigen van en naar luchthavens, hotel-shuttlebussen, busreizen/touringcars, treinen, openbaar vervoer, huurauto's, etc. Maar ook cruiseschepen, jachten en zeilboten kunnen worden beschouwd als een vervoermiddel.

Tijdens het vervoersproces bestaan niet alleen volksgezondheidsrisico's voor overdracht van Covid-19 aan boord van de verschillende transportmiddelen. Deze risico's kunnen zich ook voordoen op de in- en uitstapplaatsen als luchthavens, havens, jachthavens, bus- en treinstations, autoverhuurkantoren, taxistandplaatsen, etc..