Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksWie doet er mee aan PUM?

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Wie doet er mee aan PUM?

Maandag 25 mei 2020
Je ziet iets van de wereld en kunt jezelf ontwikkelen. De ANVR start een pilot met PUM, een organisatie die vrijwillige Nederlandse experts uitzendt om mkb-projecten in ontwikkelingslanden te ondersteunen. Maar nu, vanwege Covid19, beginnen we eerst even met steun op afstand.

Jezelf ontwikkelen
Als expert in een ontwikkelingsland het mkb ondersteunen, mét behoud van salaris. Een fantastische kans, vindt Frank Radstake, van de ANVR. "Mensen willen graag werken bij een organisatie die goed doet, bijvoorbeeld op het gebied van mensenrechten, en die bezig is met het verduurzamen van de keten. Dat bleek uit ons onderzoek van een paar jaar geleden naar de relatie tussen werkgevers en werknemers in de sector. Bovendien verwachten werknemers dat de werkgever hen de kans biedt om goed te doen, al dan niet in de tijd van de werkgever. Zoals je ervaring op vrijwillige basis inzetten om startups of beginnende projecten op gang te helpen".

Samenwerking met PUM
Via één van de leden kwam de ANVR in contact met PUM, een non-profit organisatie die mkb-bedrijven in 75 ontwikkelingslanden ondersteunt. Zo'n 1700 vrijwillige Nederlandse experts uit allerlei sectoren helpen twee weken lang per plekke mensen in mkb-bedrijven bij het opzetten van projecten. Martine de Graaff, partnerships manager bij PUM: "Onze lokale vertegenwoordigers zoeken deze mkb-bedrijven uit. Het gaat om ondernemingen die een vliegwiel kunnen zijn voor meer werkgelegenheid en goede economische ontwikkelingen." PUM zendt bijvoorbeeld financiële adviseurs uit die adviseren over de bedrijfsvoering. Of praktische experts die jongeren in Oeganda opleiden om groenten en fruit te kweken in green houses.

Eerste casus in Armenië: remote coaching
"Het lijkt ons interessant - nu daadwerkelijk ter plekke helpen nog niet kan - om via remote coaching aan de slag te gaan met een pilot tussen ANVR en PUM. We hebben nu een aanvraag uit Armenië. Het hotelwezen ligt ook hier op zijn gat dus het is juist nu heel interessant om m.b.v. remote coaching aan de slag te gaan met het trainen en begeleiden van het management op het gebied van marketing en management", zegt Frank Radstake.

In de bijlagen 'Pilot ANVR PUM' en 'PUM-Remote Coaching' vind je meer informatie over het principe van remote coaching en de toelichting op de casus. Mocht je interesse hebben hiermee aan de slag te gaan en hierover verder willen praten, kun je contact opnemen met Frank Radstake via fradstake@anvr.nl