Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksReminder: help jij mee aan een beter begrip van Blockchaintechnologie in de reissector?

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Reminder: help jij mee aan een beter begrip van Blockchaintechnologie in de reissector?

Woensdag 27 mei 2020
Sommige van jullie hebben de vragenlijst over blockchain in de reissector al ingevuld. Daarvoor heel veel dank! Maar, we zijn nog steeds op zoek naar meer respons om zo een nog beter beeld te krijgen. Deelname kost je slechts 5 minuten en als je wilt krijg je na deelname een samenvatting met praktisch inzicht over Blockchaintechnologie in de toeristische sector. Ben je IT-directeur en/of verantwoordelijk voor het toepassen van technologie binnen je bedrijf, doe dan mee!

Moet dat nu?

"We kunnen ons natuurlijk voorstellen dat de ANVR-bedrijven hun gedachten wel even bij iets anders hebben nu. En toch hebben we besloten dat we nu dit onderzoek willen doen. Het kan bijna niet anders dat we fundamenteel anders de crisis uitkomen dan we zijn ingegaan. Nieuwe technologieën kunnen daar een rol bij spelen. Een coronapaspoort in blockchain? Wie weet!", zegt Frank Radstake van de ANVR.  "Deze studie is onderdeel van een groter project dat tot doel heeft om de sector te helpen bij het beter begrijpen van wat Blockchaintechnologie is, wat je er wel en niet mee kunt en hoe bedrijven uit de reissector deze technologie kunnen implementeren. De vragenlijst vind je hier".  

Dit onderzoek is een eerste stap om daar inzicht in te krijgen en biedt een sectorspecifieke benchmark voor bedrijven in de reissector. Door dit onderzoek regelmatig te herhalen kan ook in kaart worden gebracht hoe de sector verandert in haar mening over Blockchaintechnologie en hoe ze daar mee omgaat. Het onderzoek vormt ook een belangrijke pijler voor het onderzoek dat richtlijnen zal ontwikkelen over hoe toerisme bedrijven Blockchain technologie kunnen implementeren in ecosystemen.

Blockchain?

Blockchain is een systeem voor het digitaal vastleggen van gegevens, zoals transacties, eigendomsaktes of afspraken. Deze gegevens kunnen niet meer verwijderd of aangepast worden, waardoor het vervalsen van de vastgelegde gegevens niet mogelijk is. Bij Blockchain is er geen centrale autoriteit meer nodig: elke partij die aangesloten is op het Blockchainnetwerk is in het bezit van een volledige kopie van alle gegevens.

Wie is hoogleraar Bas Hillebrand?

Bas Hillebrand is de ANVR-hoogleraar Innovatie in toerisme aan de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen. Hij bestudeert hoe bedrijven en andere partijen in de toerisme sector omgaan met innovatie. In zijn inaugurele rede legde hij het belang van ecosystemen uit voor de toerisme sector. Ecosystemen zijn vooral belangrijk in tijden van grote verandering (zoals innovatie) en bij de transitie naar duurzamere reisproducten. Het gebruik van Blockchain technologie in de toerisme sector is een belangrijk aandachtspunt binnen zijn onderzoek.