Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR-Handleiding Covid-19: Richtlijnen Touroperators én UNWTO Restart Tourism

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR-Handleiding Covid-19: Richtlijnen Touroperators én UNWTO Restart Tourism

Vrijdag 29 mei 2020
De ANVR-Handleidingen zijn vanaf vandaag, 27 mei 2020, aangevuld met de internationale richtlijnen voor touroperators ter voorbereiding van het veilig en verantwoord op reis gaan bij de geleidelijke herstart van het toerisme.

Touroperators spelen een belangrijke rol om gasten het vertrouwen te geven om op een veilige manier op reis te gaan én zij zijn ook verantwoordelijk voor hun gasten. Daarbij zijn zij wel afhankelijk van andere toeristische ketenonderdelen zoals bestemmingen, luchtvaartmaatschappijen, hotels, transport, etc. Maar ook van overheidsbeleid zoals grensbeperkingen en reisadviezen.
De Touroperators Protocollen van WTTC houden rekening met richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) en ook met die van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Alles met het doel ervoor te zorgen dat er protocollen aanwezig zijn met een verhoogde focus op gezondheid, hygiëne en afstand houden, zodat gasten op een veilige manier hun (vakantie)reis kunnen ervaren. Deze richtlijnen bieden zowel regeringen als bedrijven een uitgebreide reeks maatregelen om hen te helpen het toerisme op een veilige, naadloze en verantwoordelijke manier weer open te stellen, waaronder Protocollen voor congressen & events en airports.

Zoals in de 'ANVR Handleiding Covid-19' staat, moet je er rekening mee houden dat deze aanbevelingen kunnen worden gewijzigd/verbeterd, zodra nieuwe informatie over het virus beschikbaar is. Deze aanbevelingen zijn gebaseerd op de operationele uitvoering van elke touroperator en overleg met partners en DMC's wordt voorafgaand aan implementatie dan ook aanbevolen. Touroperators wordt sterk geadviseerd bij de gehele uitvoering van de reis lokale en nationale (overheids-)regels, richtlijnen en wetgeving te volgen, evenals de laatste richtlijnen van volksgezondheidsorganisaties, waaronder de WHO.

De Wereld Toerisme Organisatie van de Verenigde Naties (UNWTO) heeft een reeks richtlijnen uitgebracht om de toeristische sector te helpen sterker en duurzamer uit Covid-19 te komen. De richtlijnen benadrukken de noodzaak om daadkrachtig op te treden, het vertrouwen te herstellen, innovatie en de digitale transformatie van mondiaal toerisme te omarmen. Deze zijn opgesteld om overheden en de particuliere sector te helpen herstellen van een ongeëvenaarde crisis.

Houd het ANVR-Nieuws en alle Covid-19 downloads dus goed in de gaten.