Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksBreed overleg ANVR met Transavia

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Breed overleg ANVR met Transavia

Woensdag 3 juni 2020
ANVR overlegt (samen met enkele touroperators) vrijwel wekelijks met Transavia over de ontwikkelingen m.b.t. Covid-19. Afgelopen vrijdag voerde de ANVR echter een breed overleg met een 15-tal touroperators en vertegenwoordigers van Transavia. Aanleiding hiervoor waren de vele vragen en opmerkingen van reisorganisatoren over onder meer de opstart van Transavia op diverse bestemmingen.

Hieronder de vele vragen en antwoorden in enkele hoofdonderwerpen:

Opstart Griekenland/Spanje/Portugal
In eerste instantie was de opstart vorige week voorzien voor een 6-tal bestemmingen op 4 juni. Dit moest echter worden teruggebracht naar 3.
ANVR-reisorganisatoren (en dat zijn ook reisagenten met DP-oplossingen voor hun klanten) vinden de opstart begin juni rijkelijk vroeg aangezien alle bestemmingen op dit moment nog "oranje" zijn. Vanuit organisatoren is gevraagd om een minimale leadtime van 4 weken.

Partijen concluderen dat ANVR, reisorganisatoren en Transavia een beroep op elkaar moeten doen op elkaars verantwoordelijkheid en daarbinnen een goede balans te vinden.

Vouchers
Vouchers worden momenteel verzonden aan reisorganisaties die via de website van Transavia hebben geboekt. Naar verwachting worden de vouchers voor boekingen in de partner portal volgende week verstuurd, Transavia zal deze groep gebruikers hier vooraf over informeren. Totdat de vouchers binnen zijn kunnen verlengde optieboekingen gemaakt worden, zodat deze met de vouchers betaald kunnen worden.

Vouchers voor API-boekingen gaan echter nog enkele weken duren.

Voor alle annuleringen die Transavia doorvoert voor vluchten met vertrek vanaf 4 juni, krijgt de reisorganisatie de keuze tussen een voucher of een refund. Het hele refundproces wordt op dit moment nog ingericht. 

Voor groepsboekingen kan gebeld worden met Transavia.

Vliegen met een oranje reisrestrictie
Voor bestemmingen met een oranje reisadvies zijn de opvattingen verdeeld. Transavia stelt aan de vervoersverplichting te voldoen en geeft voor deze vluchten, ondanks code oranje, geen voucher of refund. Reisorganisatoren wijzen op de luchtvervoersovereenkomst met Transavia waarin zij bij code oranje kosteloos mogen annuleren. De huidige situatie is echter een lastige: Het reisadvies is oranje maar kan op enkele bestemmingen over 2, 3, 4 weken waarschijnlijk geel/groen worden. Transavia is bereid naar maatwerkoplossingen te kijken.

Omboeken
- Voor garante (groeps) allotments, vindt er overleg plaats tussen touroperator en de verantwoordelijke partner manager.

- Voor groepen via de groepenafdeling vordert Transavia alleen de restant betaling als zeker is dat de vluchten doorgaan. De aanbetalingen die zijn gedaan kunnen gebruikt worden voor een nieuwe boeking op dezelfde bestemming.

- voor Partner Portal is een gratis omboekbeleid van toepassing, via Mijn Transavia of het service center. De 30 dagen optie is vooralsnog verlengd tot en met 20 juni. In elk geval totdat Partner Portal gebruikers de vouchers hebben ontvangen.

-  voor API is een gratis omboekbeleid via Mijn Transavia of het service center.