Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksEerste stap beperkte opening grenzen

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Eerste stap beperkte opening grenzen

Donderdag 4 juni 2020
Gisteren, woensdag 3 juni 2020, heeft Mark Rutte tijdens de persconferentie die vooral aan de reissector was gewijd, duidelijk gemaakt dat reizen naar een aantal landen binnen de Europese Unie komende zomer weer mogelijk is. Tot 15 juni staat het reisadvies van Buitenlandse Zaken voor alle landen op oranje. En weliswaar is het lijstje van bestemmingslanden ook na 15 juni vooralsnog beperkt, maar de ANVR is blij dat we weer kunnen opstarten. In welke landen Nederlandse vakantiegangers welkom zijn en wanneer is te lezen op de website Nederlandwereldwijd.nl.

​Frank Oostdam: "Na vier maanden 'op slot' te hebben gezeten, mogen we nu eindelijk doen waar iedereen goed in is: voor Nederlanders een mooie vakantie regelen. Het zijn weliswaar nog maar een beperkt aantal landen, maar we hopen dat binnenkort ook toeristische bestemmingen zoals o.a. Frankrijk en Middellandse Zeelanden open gaan voor de Nederlander. Hoe het zich laat aanzien voor wat betreft verre bestemmingen moeten we misschien rekening houden met een scenario dat deze pas (veel) later in het jaar open gaan."

De website https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen geeft een overzicht van de versoepeling van reisadviezen. Deze inschattingen en informatie worden regelmatig geactualiseerd.
Uiteraard vind je altijd de actuele informatie op www.anvr.nl.

FAQ's zijn voor de consument te vinden bij Vragen over gevolgen Corona (COVID19) en reizen, samengevat in dit document.
Klik hier voor het document: 'Rechten & Plichten reizigers en organisatoren nu reizen weer worden opgestart'.  
Informatie van de overheid over reizen vind je ook in 'Wijs op Reis - Rijksoverheid'.