Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksTio-studenten vol ideeën bijproducten hotels

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Tio-studenten vol ideeën bijproducten hotels

Donderdag 6 december 2018
Tijdens de Tio Bootcamp in samenwerking met Travel Tomorrow ANVR liepen de Tio-studenten Internationaal Toeristisch Management over van de ideeën om de bijproducten van vakanties (ancillaries) van Thomas Cook Hotels & Resorts te verbeteren. Tijdens de finale van gisteren presenteerden ze hun ideeën aan de jury.


tio-finale-tbi-6.jpgEchte cases

Tijdens het project buigen derdejaarsstudenten zich over echte cases van bedrijven in de reiswereld, en komen zo met allerlei ideeën die in de praktijk toepasbaar zijn. Student Pepijn: "Het leuke aan dit project is dat je werkt met echte reisbedrijven en mensen uit die organisaties." De case kwam dit jaar van Thomas Cook: hoe kan Thomas Cook haar klantbeleving optimaliseren met behulp van ancillaries?

SUP yoga en een privéfotograaf op vakantie
In zeven groepen presenteren de studenten al hun ideeën aan de kritische jury. De ideeën lopen uiteen van een loyaliteitsprogramma of wasseretteservice tot chiparmbandjes voor de betaling van vrijwel alles op vakantie. En de winnaars? Dat zijn studenten Chantal, Sofie, Floris, Danique en Bianca met hun idee om Thomas Cook-klanten op vakantie SUP yoga, een privéfotograaf en een onderdompeling in lokaal eten en drinken aan te bieden. Ook aan aftersales is gedacht: na de vakantie krijgen de klanten korting op een fotoboek.

Innovatieve ideeën
Jurylid Daniel Bogaards van Thomas Cook: Ik ben heel blij met alle presentaties die ik gezien heb, wat een innovatieve ideeën! De winnende presentatie is erg goed gebracht met veel humor en leuke persona's (lees: Tarzan en Jane), en de studenten hadden een goed gevoel voor de kosten' Jurylid Gerben Hardeman van Travel Tomorrow ANVR legt uit: 'De top drie legde de focus met name op de activiteiten op de bestemming zelf. En dat is de beleving waarbij je klanten bindt en inspireert en de klant zo met een koffer vol mooie herinneringen thuiskomt.'

Reiswerk Studenten Challenge
Tijdens de bootcamp vandaag werden ook vijf tickets vergeven voor de Reiswerk Studenten Challenge. Studenten Pepijn, Lotus, Chantal, Sofie en Deveny mogen volgend jaar hun talenten laten zien tijdens het meerdaagse event op een buitenlandse bestemming, waarin 60 excellente hbo-studenten aan de slag gaan met actuele thema's uit de reisbranche.