Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksReizigers naar Indonesië: PCR-test nodig voor Bali

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Reizigers naar Indonesië: PCR-test nodig voor Bali

Donderdag 4 juni 2020
Landen stellen verschillende eisen wat betreft toelating in coronatijd. Tijdens een corona-vragenuur is gevraagd naar de voorwaarden die Indonesië stelt. Als bekend is het reisadvies voor Indonesië op dit moment nog oranje d.w.z. vakantiereizen worden (nog) niet aangeraden. Er kan een noodzaak zijn om toch naar Indonesië te reizen. Aan deze vooralsnog beperkte groep reizigers worden strikte eisen gesteld.

De beperkte groep reizigers die nu wordt toegelaten in Indonesië moeten in sommige gevallen (bijv. Bali) beschikken over een Health Certificate met een negatief PCR/Swab Test resultaat plus een registratie, in andere gevallen (bijv. Jakarta of andere airport in Indonesië) is een rapid test voldoen: https://www.garuda-indonesia.com/nl/nl/index-covid19/covid19-vliegen.
Het certificaat met een geldigheidsduur van maximaal 7 dagen vanaf uitgifte door de gezondheidsinstelling moet in het Bahasa Indonesia of Engels zijn, en voor internationale vluchten in het Engels. Als het gezondheidscertificaat niet kan worden verstrekt door de passagier zijn er gevolgen en worden maatregelen genomen op basis van die van de luchthavenautoriteit. Het is nog onduidelijk wat buitenlanders voor test/certificaat nodig hebben als zij reizen binnen Indonesië.

De PCR-test is één van de twee testen; voor meer info verwijzen wij naar https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen.

De test wordt uitgevoerd door de GGD. Testresultaten duren ca. 6-8 uur. Snellere testen zijn (nog) niet voldoende betrouwbaar. Je kan je door de GGD laten testen, echter alleen wanneer je klachten hebt. De procedure kent geen vaste termijnen. De uitslag kan te vroeg of te laat zijn. De GGD test niet in het kader van reizen, zij geven ook geen verklaringen af. Hiervoor moet je bij een particulier gezondheidscentrum zijn. De ANVR beveelt geen specifiek centrum aan. Een commerciële test bij een erkend lab kost ca. €150 à €200.