Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksDeadline aanvragen uitstel btw-betaling verloopt bijna

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Deadline aanvragen uitstel btw-betaling verloopt bijna

Donderdag 11 juni 2020
De deadline voor btw-betaling loopt eind deze week af. De ANVR wil -als zij uitstel van betaling nodig hebben- ondernemers helpen herinneren dit uitstel snel aan te vragen bij de Belastingdienst.

Uitstel aanvragen kan nog per brief tot 13 juni via dit formulier. Boete voor de te late btw-betaling wordt automatisch geschrapt ná dat uitstel van betaling is verleend. 

Tijdens de coronacrisis ondersteunt de Belastingdienst ondernemers met tal van fiscale maatregelen. Eén daarvan is uitstel van betaling aanvragen, bijv. voor de btw-betaling over het eerste kwartaal. Ondernemers die een naheffingsaanslag ontvangen kunnen uitstel van betaling aanvragen voor ten minste drie maanden en gaat in op de dag waarop uitstel is aangevraagd.

Btw-aangifte niet of te laat?
Heb je nog geen btw-aangifte gedaan of deze te laat ingediend? Dan heb je een naheffingsaanslag ontvangen. Je kunt dan uitstel van betaling aanvragen, maar je moet eerst btw-aangifte doen. Een eventuele boete voor een te late aangifte wordt dan niet geschrapt. De checklist naheffingsaanslag laat zien hoe je als ondernemer alsnog btw-aangifte doet en welke voorwaarden gelden.

Langer uitstel nodig?
Het kan zijn dat voor sommige ondernemers een betalingsuitstel van drie maanden niet voldoende is. In dat geval kan je onder voorwaarden verlenging van betalingsuitstel aanvragen. Vanaf de tweede helft juni kun je via de website van de Belastingdienst een online formulier invullen om verlenging aan te vragen. Je kan ook nu al per brief je verzoek doen.