Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksTransavia: vandaag (15/6) schema voor juli en augustus bekend

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Transavia: vandaag (15/6) schema voor juli en augustus bekend

Maandag 15 juni 2020
In het regulier overleg van ANVR met Transavia op 12/6 zijn diverse onderwerpen besproken. Hierbij in volgorde:

Refunds
Door Transavia is besloten om ook met terugwerkende kracht naast de voucher, een refund aan te bieden. Dit geldt voor alle door Transavia geannuleerde vluchten (Corona crisis).  Deze uitbetaling zal echter niet op korte termijn plaats vinden. Afgezien van de financiële consequenties, moet Transavia dit ook technisch faciliteren. In ieder geval krijgt de klant zo – naast de mogelijkheid van omboeken - een keus tussen een voucher en een refund. Hierover komt nog nadere uitleg. Het nieuwe restitutiebeleid wordt op dit moment uitgewerkt voor boekingen gemaakt via de website, Partner Portal, API en Groepsreizen via de groepenafdeling van Transavia. Vanwege het gewijzigde beleid is het niet direct mogelijk om een teruggave aan te vragen. Binnen 2 weken zullen ze ons nader informeren over de planning wanneer ze refunds kunnen gaan uitgeven. 

Vouchers
Alle vouchers via partnerportal en website t/m 4 juni zijn verzonden. Je kunt via de website van Transavia ook zien welke restwaarde een gebruikte voucher heeft.  

De vouchers voor tickets met bijkoop via Mijn Transavia, en vertrek ex BRU (HS) volgen nog. Voor partners die boeken via een API-verbinding zijn de deposits verhoogd en spoedig zal ook voor de andere betaalmethodes in dit kanaal een oplossing voorhanden zijn. Ander betaalwijzen (b.v. SEPA, Creditcards) duurt nog even maar zal eind juni rond zijn.

Vliegschema
Nogmaals heeft de ANVR aangedrongen op flexibiliteit. Transavia werkt eraan het zomerprogramma 2021 vervroegd (in augustus) beschikbaar te stellen (in plaats van medio september), maar dat helpt het omboeken naar de volgende zomer niet. Daarbij komt het vliegen op 'oranje' bestemmingen. Organisatoren kunnen hun klanten daar niet heen sturen. Maar zoals ook al in ons vorige overleg besproken is Transavia bereid in deze uitzonderlijke situatie naar dossiers te kijken (b.v. bij maatschappelijke motieven of complexe reisgezelschappen). Transavia maakt 15/6 het vliegschema voor juli/aug bekend. Begin aug. volgt het schema sept/okt . Ruwweg 65 % van de bestemmingen wordt aangevlogen. ANVR heeft benadrukt een leadtime te hanteren/respecteren van 4 weken. Korter geeft forse problemen met klanten.  Transavia is bereid in extreme gevallen met de organisator te zoeken naar oplossingen op dit punt. De verwachting/planning is dat de meeste EU-bestemmingen vanaf juli op "geel" gaan zodat reizen ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden.

Promotie
Aan Transavia is tenslotte een dringend verzoek gedaan om op korte termijn,  en in overleg met reisorganisatoren,  ZRA's en reisbureaumedewerkers mee te nemen naar de bestemmingen en zo laten zien dat vakantie mét het vliegtuig naar Portugal ( en straks Spanje ect.) prima te doen is. Concrete en positieve verhalen werken immers het beste om de klant te overtuigen. Transavia staat hier positief tegenover en komt met een voorstel.

Volgend overleg:
Het volgende overleg is volgende week vrijdag. Graag je opmerkingen/suggesties naar luchtvaart@anvr.nl