Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksHelp je ons (en wij jou) met #VeiligopVakantie - social campagne?

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Help je ons (en wij jou) met #VeiligopVakantie - social campagne?

Maandag 15 juni 2020
Vandaag, maandag 15 juni, eindelijk! Het reisadvies van veel Europese landen zoals o.a. Italië, Frankrijk, Portugal, Duitsland, etc. is door Buitenlandse Zaken, aangepast: van oranje (geen vakantiereizen) naar geel (wel vakantiereizen). We merken een stijgende interesse bij consumenten, maar boekingen blijven nog achter. Er zijn nog best wat vragen en twijfels bij sommige consumenten. En die twijfels willen we de komende tijd proberen weg te nemen. Jullie kunnen daarbij helpen met het maken van filmpjes; doe je mee?

Natuurlijk hebben we vandaag meteen een persbericht verstuurd nu we weer mogen, maar er moet op héél korte termijn veel meer gebeuren om de consument te enthousiasmeren. We laten graag mensen die op locatie zijn aan het woord om concrete vragen te beantwoorden. We zoeken daarom personen (reizigers, reisleiders, hostessen, hoteliers, etc.) die zelf een kort stukje film op hun smartphone willen inspreken waarin ze kort en krachtig één vraag beantwoorden. Deze testimonial moet dan naar de ANVR worden opgestuurd die de film afmonteert en publiceert via social media. Natuurlijk roepen we daarbij al onze leden op om deze films delen.

Vandaar de vraag: heb of ken jij iemand die ook een filmpje kan (laten) maken op de bestemming? Wij hebben een rijtje van onderwerpen waar consumenten nu vragen over stellen. Maar misschien heb jij nog andere vragen die we moeten beantwoorden aan de hand van een filmpje. De boodschap die we willen uitstralen is: 'Veilig op Vakantie' kan! Boek lekker een zomervakantie naar een buitenlandse bestemming (met geel reisadvies), want het is daar net zo veilig als hier. We nemen tal van maatregelen om het voor jou zo veilig mogelijk te maken, zodat je toch nog kunt genieten van een heerlijke vakantie!    

Filmpjes kunnen antwoord geven op de volgende vragen, maar ook op vragen die je nog toe wil voegen.
Tussen haakjes vind je de richting waaraan je kunt denken bij het geven van je antwoord.  

 1. Ik wil graag boeken, maar is mijn bestemming veilig? En wat als mijn bestemming toch van geel weer op oranje gaat?
  • (Reisadvies geel verklaard door BuZa i.o.m. RIVM betekent dat je mag reizen. Risico is nooit 100% uit te sluiten. En verandert de situatie dan helpen we je natuurlijk of halen je als de situatie daarom vraagt desnoods terug op onze kosten. 
 2. Graag wil ik met het vliegtuig, maar is het veilig om met veel mensen in het vliegtuig te zitten?
  • (het HEPA-luchtsysteem in een vliegtuig zorgt voor heel schone lucht op een speciale manier gecirculeerd, airlines nemen maatregelen: weinig rond lopen-geen/enkele maaltijd-weinig tot geen handbagage-mondkapje verplicht op, etc.)
 3. Mag ik annuleren als ik het toch niet aandurf om te gaan of geen rekening wil houden met de maatregelen?
  • (Natuurlijk mag je altijd annuleren. Maar als de kleurcode van het reisadvies geel is, kan er worden gereisd en mag je niet kosteloos annuleren. De maatregelen zullen niet veel anders zijn dan in Nederland.)
 4. Kan ik wel echt genieten op de bestemming; mijn verblijf in het hotel, terrasje pakken, naar een restaurant gaan of activiteiten ondernemen? 
  • (Je moet je -ook op de bestemming- natuurlijk houden aan de regels die daar gelden. Dat kan te maken hebben met het houden van afstand, time slot reserveren om iets te bezoeken of te gebruiken).
 5. Wat gebeurt er als ik daar ziek word, of iemand van mijn familie of vrienden waarmee ik op stap ben?
  • (je moet altijd -en dus nu ook- zorgen voor een goede reis- en annuleringsverzekering, en natuurlijk als je ziek wordt dan heb je je ziektekostenverzekering. Zorg dat-ie genoeg dekt. Verder moet je je dan houden aan de regels die er worden gesteld aan zieke mensen. En moet je in quarantaine dan kan de reisorganisator je hulp en bijstand bieden, maar de kosten zijn voor jou. Vandaar dat je een goede reis- en annuleringsverzekering moet hebben.)

Waar moet een filmpje aan voldoen?

 • Vertel wie je bent en op welke fantastische bestemming je staat
 • Pak één van deze of een andere vraag en leg kort uit hoe & waarom het veilig is
 • Het filmpje mag niet langer duren dan 1 à 2 minuten
 • Het gaat er om dat we eventuele twijfel van de consument wegnemen; dus niet om een reclamefilmpje over de bestemming of jouw reisorganisatie
 • Film in 'portrait'-mode (telefoon gewoon rechtop)
 • Stuur het filmpje -liefst binnen nu en twee weken (bij voorkeur via wetransfer)- naar: marketing@anvr.nl  
 • Wij gaan het bekijken, liefst zo min mogelijk bewerken en plaatsen op onze website & socials en delen met alle andere ANVR-leden voor op hun websites & socials  

Het mooiste is natuurlijk als de filmpjes van verschillende leden komen en van verschillende bestemmingen. Als branche staan we voor diversiteit en met elkaar zijn we voor de reiziger keihard bezig. Alleen samen kunnen we de consument bewegen dat óók vakantie weer kan; dankzij het 'nieuwe normaal' of ondanks het 'tijdelijke abnormaal'.