Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksVliegen en corona

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Vliegen en corona

Maandag 15 juni 2020
Vanaf vandaag kunnen reizigers weer naar diverse 'gele' bestemmingen, d.w.z. bestemmingen waarnaar men ook voor vakantie heen kan. Voor het reizen naar deze bestemmingen moet de reiziger wel rekening houden met enkele voorzorgsmaatregelen.

Gezondheidsverklaring
Alle passagiers moeten een gezondheidsverklaring meenemen. Het betreft een eenvoudige gezondheidsverklaring die je van te voren kan downloaden, invullen en mee kan nemen naar de luchthaven. Hiervoor is geen dokterverklaring o.i.d. nodig.

Mondkapje
Het is verplicht om zowel op de luchthaven als tijdens het boarden en tijdens de vlucht een mondkapje te dragen. Bij sommige maatschappijen krijg je een mondkapje, maar bij andere niet. Zorg er dus voor dat de klant dit (voor de heen- en de terugreis) bij de hand heeft, want in een uiterste geval kan dit vluchtweigering betekenen.

PCR-test
Voor enkele landen is het verplicht een zgn. COVID PCR-test met een negatief resultaat te overleggen. De voorwaarden hiervoor kunnen per land iets verschillen.
Check op https://www.nederlandwereldwijd.nl/; let op: dit kan dagelijks veranderen!
Voor meer informatie over PCR-testen zie  https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen. Je kan je door de GGD laten testen, echter alleen als je klachten hebt. De procedure kent geen vaste termijnen. De uitslag kan te vroeg of te laat zijn. De GGD test niet in het kader van reizen, zij geven ook geen verklaringen af. Hiervoor moet je bij een particulier gezondheidscentrum zijn. De ANVR beveelt geen specifiek centrum aan. Een commerciële test bij een erkend lab kost ca. €150 à €200. Vraag hierbij om een op naam gestelde PCR-verklaring in het Engels. Wij zullen zo nodig nog met nadere informatie over PCR-testen komen.