Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation Links​Reissector wil coronaregels voor bus versoepelen

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
​Reissector wil coronaregels voor bus versoepelen

Woensdag 17 juni 2020
Reizigers die de wereld willen ontdekken, kunnen in dit tijdperk van het 'nieuwe normaal' met een gerust hart in het vliegtuig stappen. Vanuit de overheid is dit populaire vakantievervoermiddel met in acht nemen van allerlei maatregelen 'veilig' verklaard. Maar daarnaast boeken veel consumenten een georganiseerde reis per touringcar. Ook deze touringcars zijn uitgerust met een hoogwaardig klimaatsysteem en dit doet niet onder voor die van een vliegtuig. De ANVR roept de overheid dan ook op reizen per touringcar ook het stempel 'veilig' te geven. Dit bericht is vandaag als persbericht uitgestuurd.

"Onze touringcarondernemers die reizen per bus verzorgen, staan te trappelen om weer op weg te kunnen met passagiers", aldus Frank Oostdam, voorzitter ANVR. "Zo'n 90 procent van alle bussen staat nu al maanden stil. Geen schoolreisjes, geen stedentripjes, geen rondreizen. Maar natuurlijk staat ook bij hen veilig, gezond en verantwoord reizen hoog in het vaandel, en dat kan, ook per bus. We vragen de overheid dan ook met klem de coronaregels voor touringcarbedrijven op korte termijn te versoepelen." 

Ruime afstand houden in een bus is, net als in een vliegtuig, niet mogelijk en commercieel niet haalbaar; niet voor de reisaanbieder, niet voor de reiziger.
Maar maatregelen nemen, die de consument vandaag de dag al bijna normaal vindt, kan wel!
Nederlandse busreisorganisaties hebben zichzelf een volledig pakket aan maatregelen opgelegd om zoveel mogelijk risico's uit te sluiten. Zo hebben zij o.a. aangescherpte procedures als het gaat om ventilatie en airconditioning, dient er in de bus een mondkapje te worden gedragen, zijn er vaste in- en uitstapprocedures, etc.

RAI Vereniging, Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) en ANVR willen dat in dit tijdperk van het 'nieuwe normaal' of het 'tijdelijke abnormaal' -naast vliegreizigers- ook reizigers per touringcar deze zomer kunnen genieten van een buitenlandse vakantie en busondernemers weer op weg kunnen. Een stempel 'veilig' op busreizen vanuit de overheid zou daarbij enorm helpen, aldus de ANVR.