Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksNetwerken, ontmoeten, kennis delen: dè ingrediënten voor een goed congres

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Netwerken, ontmoeten, kennis delen: dè ingrediënten voor een goed congres

Maandag 10 december 2018
De ANVR kan samen met reisorganisator GI Travel en alle sponsoren die het congres ook dit jaar hebben mogelijk gemaakt, terugkijken op een geslaagd congres. Deelnemers laten via de enquête weten veel waarde te hechten aan de netwerkmomenten die er waren tijdens het congres. Zij vinden het leuk om collega's te ontmoeten en met elkaar kennis te delen, vaak naar aanleiding van de sprekers.

Congreslogo2018_liggend_WEB.jpg
 Verblijfs- en congreslocaties
Met een beoordeling van 7,4 voor het gehele congres en bestemming Midden-Portugal bleek 2018 inderdaad een uitdaging, zoals al werd gesuggereerd na het succesvolle congres in Sevilla verleden jaar. De drie totaal verschillende congreslocaties (keramiekfabriek, klooster, porseleinfabriek) scoorden tussen 7,5 en 7,8. Ook dit jaar werd de afwisseling van congreslocaties zeer gewaardeerd - al had men deze liever dichterbij gezien, zodat busvervoer kon worden beperkt.
In tegenstelling tot andere jaren verbleven de congresdeelnemers in twee verschillende hotels, omdat de hoeveelheid deelnemers te groot was voor één hotel. En terwijl Vista Alegre als hotel duidelijk hogere ogen gooide (zou ook niet anders mogen bij een 5*-hotel) was het de lobbybar van het Melia dat door de deelnemers aantrekkelijker werd bevonden. Maar de wens om in de toekomst toch vooral uit te kijken naar één congreshotel kwam veelvuldig terug in de enquête.

Sprekend
Naast de voor iedereen zeer aansprekende en relativerende columns van Arjen van Hijum (9,4) was het Danielle Braun die met haar verhaal als corporate antropologe heel hoog scoorde (9,1). Het daarachter volgende peloton werd aangevoerd door niemand minder dan Ilse van Ipenburg als Reiswerk Talent die met haar enthousiasme de zaal voor zich wist te winnen, op de voet gevolgd door Ap Dijksterhuis. Naast suggesties die zijn gedaan voor eventuele volgende sprekers, kwam ook het verzoek om af en toe sprekers uit te nodigen die een meer directe binding hebben met de sector.

Met een fantastische KLM-feestavond in Casa de Abis eindigde ook dit congres in Midden-Portugal. Maar liefst 89% van de deelnemers laat weten volgend jaar weer van de partij te zijn!
"Geweldige netwerkmogelijkheden, zeer goede sprekers, verbindend en inhoudelijk een sterk congres, in ongedwongen en informele setting contacten leggen en vernieuwen, …" zijn slechts enkele enthousiaste reacties uit de enquête. En aan het ANVR-Congres 2019 wordt gewerkt, en zoveel als mogelijk rekening gehouden met de opmerkingen van de deelnemers! Hopelijk kunnen we tijdens de Nieuwjaarsreceptie van 3 januari de bestemming voor 2019 bekendmaken.