Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksACM bij MAX: Rechten reiziger mogen niet in geding zijn

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ACM bij MAX: Rechten reiziger mogen niet in geding zijn

Maandag 22 juni 2020
Vanavond, 22 juni 2020, tijdens het programma MAX Vakantieman heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) nog eens duidelijk gemaakt waaraan ANVR-reisaanbieders moeten voldoen bij de uitgifte van Reisvouchers voor pakketreizen. De rechten van consumenten mogen daarbij niet in het geding zijn. De ACM zal ook de komende periode scherp toezien op het op juiste wijze naleven van de voucherregeling.

Na ontvangst door ConsuWijzer van klachten over uitgegeven Reisvouchers heeft ACM enkele controles uitgevoerd en vastgesteld dat de gecontroleerde bedrijven de uitvoering en communicatie omtrent de Reisvouchers goed hebben verbeterd. De ANVR heeft voor leden die Reisvouchers uitgeven al eerder Do's & dont's samengesteld.

Frank Oostdam, directeur ANVR: "Wij hadden eerlijk gezegd niet anders verwacht dan dat reisbedrijven waar mogelijk de uitvoering van de vouchers verbeteren en aanpassen. Operatie 'Reisvoucher mét SGR-garantie' is in één weekend opgetuigd en heeft veel druk gelegd bij de reisbedrijven. Maar inmiddels moeten de 'kinderziektes' er wel uit zijn en moeten we de kracht van het ANVR-logo blijven waarmaken door de uitvoering goed te doen."


Naast het goed informeren van de consument gaat het de ACM er ook om dat de consument  het recht op geld terug behoudt als hij een voucher accepteert. Enkele andere punten die ACM onderzocht en misschien ook op jouw reisonderneming van toepassing zijn:
 
- De consument behoudt altijd het recht op geld terug en moet daarover ook duidelijk worden geïnformeerd

- Als de consument een deel van de waarde van de voucher aan een nieuwe reis besteedt, komt het restbedrag niet te vervallen. Dit bedrag moet op verzoek óf uitbetaald óf opnieuw als voucher worden verstrekt.

- Als de consument de voucher heeft geaccepteerd en er binnen de geldigheidstermijn geen gebruik van maakt, is de reisaanbieder -die de voucher heeft verstrekt- verplicht de volledige waarde dan wel het restbedrag automatisch terug te betalen. De consument hoeft daar niet zelf om te vragen. Het bedrag moet worden uitgekeerd uiterlijk aan het eind van de SGR-dekkingstermijn van één jaar na uitgifte van de voucher.

- Consumenten klaagden over achterstanden bij de uitgifte van vouchers. Zorg dat achterstanden zo snel mogelijk worden weggewerkt.

De ACM heeft laten weten ook de komende periode scherp toe te zien op het juist uitvoeren van de regeling; uiteindelijk verlenen consumenten een gunst aan hun reisaanbieder om de wettelijk verplichte terugbetaling uit te stellen.