Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR: touringcarbesluit overheid terecht, nu de klant #VeiligopVakantie

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR: touringcarbesluit overheid terecht, nu de klant #VeiligopVakantie

Donderdag 25 juni 2020
De ANVR heeft tijdens de laatste Corona-persconferentie van premier Rutte en minister de Jonge met instemming kennis genomen van het besluit om vanaf 1 juli aanstaande de mogelijkheid toe te staan weer met goede bezetting touringcarvakanties uit te voeren. De voorgestelde veiligheidseisen die daarbij gelden zijn al een paar weken geleden opgeschreven in een mede door de ANVR ondersteund protocol van Busvervoer Nederland.

"We hebben vorige week in een open brief de overheid opgeroepen de coronaregels voor de bus te versoepelen. Aangezien ook de door de ANVR-bustouroperators ingezette touringcars zijn uitgerust met hoogwaardige klimaatsystemen die niet onderdoen voor die van een vliegtuig, was het niet meer dan logisch dat ook reizen per touringcar het stempel 'veilig' zou krijgen", zegt Frank Radstake van de ANVR. "Hartstikke goed dat de ANVR bustouroperators nu ook weer aan de slag kunnen mooie reizen uit te gaan voeren voor hun klanten".

"ANVR-busreisorganisaties hebben zichzelf een volledig pakket aan maatregelen opgelegd om zoveel mogelijk risico's uit te sluiten. Zo hebben zij onder meer aangescherpte procedures als het gaat om ventilatie en airconditioning, moet er in de bus een mondkapje worden gedragen, en zijn er vaste in- en uitstapprocedures. Dat gaan we nu natuurlijk ook de klant duidelijk maken. We hadden al een overleg in de planning met de bustouroperators volgende week. Die gaan we nu gebruiken om te kijken hoe we binnen de ANVR-campagne #VeiligopVakantie op een slimme en aantrekkelijke manier aandacht kunnen besteden aan busvakanties", aldus Radstake.