Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksAanvullend ouderschapsverlof per 1 juli 2020

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Aanvullend ouderschapsverlof per 1 juli 2020

Donderdag 25 juni 2020
Partners van reisprofessionals hebben recht op geboorteverlof als hun vrouw of partner is bevallen. Zoals afgesproken in de cao reisbranche in art. 22 lid 3 onder bijzonder verlof gaat het sinds 1 juli 2019 om 1 keer de arbeidsduur per week, daarvoor bedroeg het 3 dagen.

Een reisprofessional die bijvoorbeeld 5 dagen per week 6 uur per dag werkt heeft recht op 30 uur geboorteverlof. De werkgever (ANVR reisonderneming) betaalt dat verlof. Het gaat daarbij overigens om de arbeidsduur zoals afgesproken in de arbeidsovereenkomst.

Aanvullend geboorteverlof
Voor kinderen geboren na 1 juli a.s. geldt dat de mogelijkheid bestaat aanvullend geboorteverlof aan te vragen. Dit aanvullende verlof wordt opgenomen na het geboorteverlof voor partners. De aanvraag moet minimaal 4 weken voordat de reisprofessional het verlof wil laten ingaan schriftelijk (kan per email) worden gemeld bij de werkgever.

De aanvraag bestaat uit in ieder geval de volgende drie onderdelen:
1. Wanneer de reisprofessional het verlof wil opnemen;
2. Hoeveel weken verlof aangevraagd worden (1-5);
3. Over hoeveel weken het verlof verspreid wordt.

Alleen in geval van zwaarwegend bedrijfsbelang mag je als werkgever – wel alleen in overleg met je werknemer - het verlof wijzigen tot 2 weken van tevoren.

Kosten aanvullende verlof
De kosten van het aanvullende verlof komen - anders dan die van het geboorteverlof - niet voor rekening van de werkgever. De werknemer krijgt gedurende de aanvullende verlofperiode een uitkering van 70% van zijn dagloon. Deze kan de werkgever aanvragen voor de werknemer bij het UWV. Er geldt een maximumdagloon.