Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Tijd dringt voor onderhandeling Amadeus – KL/AF: nog geen duidelijkheid over NTA KLM ná 1 juli

Maandag 29 juni 2020
Door de ANVR is vandaag weer overleg gevoerd met KLM Nederland. Op dit moment voeren KLM en Amadeus intensieve onderhandelingen over een nieuw contract. Het oude contract loopt per 1 juli af. Komen ze er niet uit, dan krijgen agenten vanaf 1 juli een toeslag van €24 euro (retour) voor de kiezen!

Door de ANVR is duidelijk gemaakt dat dit forse gevolgen zal hebben voor agenten, maar ook voor KLM Nederland en Amadeus. Ook door onze Franse collega's is afgelopen week een dringend beroep gedaan op de partijen om agenten niet de dupe te laten worden.
Wel zijn inmiddels enkele zaken duidelijk; zo wordt gewerkt aan een overeenkomst van 9 maanden en zal een evt. verlenging van de Private-Channel Agreement van KLM met agenten niet gelden voor OTA's. Een evt. overeenkomst zal  dus lopen t/m 31 maart 2021. De reeds afgesloten overeenkomst met Travelport loopt ook tot 31/3/21 (en niet tot 30/4 als gemeld in het  ANVR Nieuws van 9 juni.)

Een ander punt van overleg was uiteraard het herstellen van de Direct Refund in de Nederlandse markt per 1 augustus. Met name wat te doen met eerder uitgegeven vouchers, op voorhand geannuleerde PNR's en hoe om te gaan met de ingediende RA's etc. Hierover is door KLM toegezegd de procedures hiervoor in een ACN voor agenten op te nemen.