Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksANVR ageert tegen verhoging kosten seizoenswerk

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR ageert tegen verhoging kosten seizoenswerk

Donderdag 13 december 2018
In de tweede kamer wordt in deze periode de Wet Arbeidsmarkt in Balans besproken. De ANVR ageert binnen de samenwerking van Gastvrij Nederland en VNO-NCW nadrukkelijk tegen de maatregelen in de voorgestelde wetgeving die seizoenswerk duurder maken.

Tijdelijk werk wordt veel duurder omdat daarvoor de hoge WW-premie gaat gelden en vanaf dag 1 een transitievergoeding verschuldigd gaat zijn. Daarmee wordt de mogelijkheid om tijdelijke werkers en oproepkrachten in te zetten beperkt en moeilijk werkbaar in de praktijk.

"We hebben in de reisbranche qua aantallen oproepkrachten misschien niet dezelfde problemen als in bijvoorbeeld de detailhandel of de land- en tuinbouw. Toch worden ook in het uitgaande toerisme veel tijdelijke seizoenswerkers ingezet. Denk daarbij aan reisleiders en campingmedewerkers. Zo worden de reisondernemers onnodig op kosten gejaagd voor werk dat naar de aard echt alleen maar tijdelijk gedaan kan worden. Dit kan heel wel mogelijk ten koste van de werkgelegenheid gaan, en daar hebben werknemers niets aan. Wij denken dat dit een door de minister onbedoeld effect is van de wetgeving, en scharen ons dan ook nadrukkelijk achter het initiatief om de wetgeving op dit terrein aan te passen", zegt Frank Radstake, verantwoordelijk voor sociaal beleid bij de ANVR. 

Meer informatie is te vinden op www.zowerkthetniet.nl.