Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksAllianz verlaagt basispremie aansprakelijkheidsverzekering

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Allianz verlaagt basispremie aansprakelijkheidsverzekering

Dinsdag 30 juni 2020
De ANVR staat voortdurend in contact met de verzekeringsmarkt.

Op ons verzoek zijn verzekeraars gekomen met een aanpassing van de voorschotpremie zie het ANVR bericht hierover van 29 mei jl. Verzekeraars hanteren een absolute ondergrens van ong. € 1.600,-- (excl. 21% assurantiebelasting) premie. Kleinere leden betalen zo relatief meer. Verzekeringsmakelaar AON heeft alsnog verzekeraar Allianz kunnen overhalen die minimumpremie (voor polissen die aan onze normen voldoen) te verlagen langs de volgende lijnen: 

  • begin 2021 zal AON de naverrekening over 2020 verzorgen;
     
  • als minimumpremie voor 2020 zal 50% van de voorschotpremie van 2020 worden aangehouden (was normaal gesproken ong. 80% van de voorschotpremie);
     
  • het premiepromillage (dat over de omzet wordt geslagen) blijft gehandhaafd voor 2020; 
     
  • voor polissen die aan de ANVR eisen voldoen geldt een absoluut minimum van € 1.250,- per jaar (exclusief kosten en 21 % assurantiebelasting)

Mochten er leden zijn die een hoger limiet verzekerd hebben dan EUR 6.000.000 (conform onze eisen), dan wordt de minimumpremie in overleg afgestemd.

In de praktijk betekent deze regeling dat leden die bij Allianz verzekerd zijn per saldo minder premie zullen betalen. Maar ook leden die sowieso de minimumpremie betaalden zullen er ong. EUR 500 (incl. 21 % assurantiebelasting) op vooruit kunnen gaan bij de volgende naverrekening over 2020