Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksReiswerk helpt werkzoekende reisprofessional aan een baan

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Reiswerk helpt werkzoekende reisprofessional aan een baan

Woensdag 1 juli 2020
De reisbranche is een van de zwaarst getroffen sectoren als gevolg van de coronacrisis. Als sectorspecifieke maatregelen vanuit de overheid uitblijven, zijn reorganisaties en faillissementen onvermijdelijk en verliezen veel reisprofessionals hun baan. Reiswerk, het arbeidsmarktfonds voor de reisbranche, staat dan klaar om medewerkers te helpen bij het vinden van een nieuwe baan.

                                     REISWERK LOGO_verkleind.jpg
Het verbaast waarschijnlijk niemand dat de reisbranche een van de zwaarst getroffen sectoren is als gevolg van de coronacrisis. De sector is als eerste op slot gegaan, gaat nu langzaamaan open voor Europa, maar zal als laatste volledig aan het werk kunnen. Reisondernemingen hebben het financieel dan ook enorm zwaar: maanden geen boekingen, vele annuleringen, maar wel medewerkers die non-stop bezig zijn met het uitgeven van reisvouchers en omboeken van klanten. Als -zoals tot op heden- sectorspecifieke maatregelen vanuit de overheid uitblijven, zijn reorganisaties en faillissementen onvermijdelijk en zullen vele reisprofessionals hun baan verliezen.

Reiswerk, het arbeidsmarktfonds voor de reisbranche, staat dan klaar om medewerkers te helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Het liefst behouden zij de bijna 23.000 medewerkers voor de reissector, maar lukt dit niet dan zoeken zij buiten de grenzen van de reisbranche. Reiswerk helpt hen onder andere door te ondersteunen in bij- en omscholing, uitbreiding van het cursusaanbod op hun online leerplatform Travel College en door te zorgen voor relevante informatie op www.reiswerk.nl.  

Voor meer informatie kan je hier het volledige persbericht lezen.