Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksReisadvies Portugal gewijzigd: geel, beetje oranje

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Reisadvies Portugal gewijzigd: geel, beetje oranje

Donderdag 2 juli 2020
Het reisadvies voor Portugal dat eerst geheel op geel stond, is inmiddels door Buitenlandse Zaken aangepast, waarbij de regio rond Porto en Lissabon oranje zijn.

Er is in de regio's rondom Porto (Portugal Norte) en Lissabon (Lisboa e Vale do Tejo) een lokale uitbraak van het coronavirus. Daarom is het reisadvies Portugal door Buitenlandse Zaken voor deze gebieden aangepast van geel naar oranje.
De ANVR adviseert reisondernemingen:  

  • reizigers die een pakket buiten de oranje regio's hebben geboekt en vliegen op één van deze twee steden (bijv. fly-drive) kunnen dit blijven doen, maar worden geadviseerd bij aankomst aansluitend de oranje regio te verlaten; touroperators worden geadviseerd pakketreizen op dit punt aan te passen.  
  • touroperators met reizigers die een stedentrip hebben geboekt op één van deze twee steden én hier ook zouden verblijven, wordt geadviseerd kosteloos te annuleren.
  • touroperators met reizigers op dit moment in de oranje gebieden wordt geadviseerd om te bezien wat voor de klant het meest verstandig is. Denk hierbij aan het nemen van extra gezondheidsmaatregelen ter plaatse, het aanpassen, of inkorten van de reis.