Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR faciliteert indien gewenst ondersteuning bij reorganisaties

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR faciliteert indien gewenst ondersteuning bij reorganisaties

Vrijdag 3 juli 2020
De gevolgen van Corona raken de reissector diep. Het is onontkoombaar dat er nu ingrijpende maatregelen genomen moeten worden om de ontstane economische crisis het hoofd te bieden. Personeelskosten maken een groot deel uit van de bedrijfslasten. In de huidige situatie kan dit aanleiding zijn om de bezetting van je onderneming aan te passen.

​"Het aanvragen en uitvoeren van ontslag om bedrijfseconomische redenen door de aanvraag van een opzegvergunning bij het UWV is niet eenvoudig. Het is bovenal een pijnlijk proces dat om meerdere redenen zorgvuldig uitgevoerd dient te worden", zegt Frank Radstake van de ANVR. "Allereerst voor de betrokkenen zelf. Medewerkers die soms al jaren hun bijdragen geleverd hebben. Medewerkers die na hun vertrek met anderen spreken over hun ervaringen met de voormalig werkgever. Een goede begeleiding is de bodem voor begrip bij de werknemer voor de ontstane situatie en vergroot daarmee kans dat de werknemer als "ambassadeur" van de organisatie blijft optreden. Niet onbelangrijk als de tijden weer beter worden en groei weer hopelijk tot de mogelijkheden gaat behoren".

Een goede procesgang is zeker ook van belang voor de werknemers die actief blijven in de organisatie. Zij zijn ook gebaat bij een correcte en respectvolle procesgang die vertrouwen geeft om met jou als werkgever de onzekere tijden te boven te komen.

"Ook is het van belang dat ook de juridische procesgang deugdelijk is. Selectie van diegenen die voorgedragen worden voor ontslag, volgorde van informatie aan het UWV en betrokkenen. Wellicht wil je met je werknemers samen een zgn. vaststellingsovereenkomst (VSO) overeenkomen in plaats van het vragen van een opzegvergunning bij het UWV. Een duidelijke VSO die de (WW)rechten van werknemers niet in gevaar brengt, de juiste berekening van de transitievergoeding en de invloed van mogelijk eerder verstrekte NOW-subsidies", aldus Radstake.

ANVR heeft een overeenkomst gesloten met Plus1-hr. Indien je behoefte hebt aan ondersteuning bij het terugbrengen van je personeelsbestand kan de ANVR je in contact met hen. Speciaal voor ANVR-leden hanteren zij een gereduceerd uurtarief.

 

Voor vragen kun je contact opnemen met fradstake@anvr.nl