Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR verstuurt aanmaningen contributiefactuur

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR verstuurt aanmaningen contributiefactuur

Dinsdag 14 juli 2020
De ANVR verstuurt deze week aan de leden reisondernemingen en business partners per reguliere post de aanmaningen voor de nog openstaande contributiefacturen voor 2020. ANVR-leden en business partners hebben een korting van 25% op de contributiefactuur en een verlengde betalingstermijn gekregen. Die is inmiddels op 1 juli jl. verlopen.

"We begrijpen de moeilijke situatie waarin bedrijven nu verkeren, maar is het voor het doorgaan van het werk van de ANVR wel van belang gewoon de verlaagde factuur te voldoen. De betalingstermijn is al weer 14 dagen verlopen en we hebben de afgelopen weken op verschillende manieren, momenten en gelegenheden de leden gewezen op de noodzaak te betalen", zegt Frank Oostdam, voorzitter van de ANVR. "Nu rest ons helaas niet anders dan een aanmaning te versturen, die echt binnen 14 dagen moet zijn betaald".

Gevolgen uitblijven betaling
Als een lid niet binnen 14 dagen na dagtekening van de aanmaning zijn contributiefactuur alsnog heeft voldaan, dan worden onmiddellijk alle rechten gekoppeld aan het ANVR-lidmaatschap per die datum opgeschort. Dat betekent onder andere dat de leden vanaf dat moment:

1. geen gebruik meer mogen maken van de ANVR-reizigersvoorwaarden;
2. geen gebruik meer mogen maken van het ANVR-woord en/of beeldmerk waaronder het ANVR-logo op briefpapier/advertenties, uitgangborden, websites e.d.;
3. geen stemrecht meer hebben in ledenvergaderingen én niet langer lid kunnen blijven van stuurgroepen en platformoverleggen; 
4. geen toegang meer hebben tot services van de ANVR zoals ANVR-Nieuws, online webinars en ledeninformatie; 
5. als leden vallen onder de collectieve aansprakelijkheidsverzekering, bij het niet mogen hanteren van de ANVR-reizigersvoorwaarden, voor nieuwe boekingen niet meer zijn verzekerd volgens dit contract.

"We gaan er vast vanuit dat deze maatregelen uiteindelijk niet nodig zullen zijn en we snel de contributiebetalingen tegemoet kunnen zien. Ondertussen werken we ook aan toekomstscenario's voor de ANVR zelf. De crisis zal hoogstwaarschijnlijk ook gevolgen hebben voor de samenstelling van het huidige 7-koppige ANVR-secretariaat. Daar gaan de we komende maanden met bestuur en secretariaat mee aan de slag", aldus Oostdam.