Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR-Gfk monitor juni 2020: (-41%): klant boekt vooral dichtbij

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR-Gfk monitor juni 2020: (-41%): klant boekt vooral dichtbij

Donderdag 23 juli 2020
De boekingscijfers over de maand juni 2020 laten een terugval in boekingen zien van -41% ten opzichte van juni 2019. De terugval in mei was nog -70%. Kijkend naar de bestemmingen boekt de klant vooral Europese bestemmingen en dan vooral de landen dichtbij Nederland.

​Normaliter boekt iets meer dan 70% van de vakantiegangers een reis in Europa en ong. 30% een vakantie naar de andere continenten. In de maand juni was deze verhouding 91-9%. De klant boekt dus vooral dichtbij. Kijkend naar Europa boekt men vooral de bestemmingen dichtbij Nederland zoals Duitsland, België, Frankrijk en Oostenrijk. Voor deze landen werd 'slechts' een teruggang in boekingen geregistreerd van 10-25%.  De grootste teruggang in boekingen (-83%) binnen Europa werd geregistreerd voor UK/Ierland wat valt te verklaren uit het oranje-reisadvies voor die landen.

Voor de continenten buiten Europa is met de terugval voor Zuid-Amerika (w.o. Curacao, Aruba, Bonaire) minder groot dan voor b.v. Noord-Amerika en Azië. Overigens gaat het om gemaakte boekingen (niet om vertrek) in de maand juni.

Deze en meer resultaten van mei 2020 kun je vinden onder ANVR/GfK Boekingsmonitor.