Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksFaillissement Level, wat is de rol van Vueling?

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Faillissement Level, wat is de rol van Vueling?

Vrijdag 31 juli 2020
De ANVR heeft onlangs Vueling een vraag gestuurd over de vouchers die door Vueling worden aangeboden voor tickets die op Vueling tickets zijn uitgegeven, maar waarvoor niet werd gepresteerd als gevolg van het Faillissement van Level.

Wij ontvingen veel berichten dat Vueling voor deze tickets vouchers aanbiedt en dat zij niet over kunnen gaan tot restitutie. De ANVR heeft Vueling erop gewezen, dat zij slechts optreedt als agent van Level en dat zij door uitgifte van een voucher van Vueling zelf partij worden. Dat kan wel, maar alleen als de partijen (agent en/of passagier) daarmee instemmen.

In de berichten werd tevens de suggestie gewekt dat Vueling geen terugbetaling kon doen vanwege het faillissement van Level. Dit houdt alleen stand als Vueling het geld van het ticket al heeft doorbetaald aan Level. Dat zou wel heel merkwaardig zijn, aangezien tickets die door een andere luchtvaartmaatschappij worden uitgevoerd dan de ticketing airline, met de betreffende 'operating carrier' worden afgerekend via IATA Clearing House nadat de vlucht is uitgevoerd. Het is dus zeer aannemelijk dat Vueling het bedrag van de vooruitbetaalde tickets nog steeds in haar bezit heeft en dientengevolge tot terugbetaling moet overgaan. Deze stelling wordt nog eens versterkt door het aanbod van Vueling zelf. Als Vueling immers niet verplicht is om een restitutie te verstrekken, dan ligt het in de huidige marktomstandigheden niet in de verwachting dat Vueling uit vrije wil 'Sinterklaas' zal spelen.

Via de ANVR nieuwsberichten houden wij je verder op de hoogte van de ontwikkelingen in dit dossier.