Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksPCR-test nodig voor reizigers; maandag ook voor Griekenland

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
PCR-test nodig voor reizigers; maandag ook voor Griekenland

Woensdag 12 augustus 2020
Ook Griekenland gaat vanaf 17 augustus, naast diverse andere landen en bestemmingen die al eisen stelden, een verplichte PCR-test Covid-19 voor alle Nederlandse reizigers invoeren. Dit, met uitzondering van kinderen tot 10 jaar geboren na 2011. De GGD’s testen niet in het kader van reizen; ook geven zij geen verklaringen af. Hiervoor moet je bij een particulier gezondheidscentrum zijn. Maar waar bijvoorbeeld?

In het ANVR-Nieuws van 4 juni jl. en in het Nieuws van 29 juni jl. hebben we al laten weten dat de ANVR geen specifiek centrum aanbeveelt, maar we noemen graag enkele mogelijkheden van 'testlocaties'. Enerzijds omdat het voor verschillende reisondernemers handig kan zijn, anderzijds omdat de druk op de centra toeneemt als het aantal landen dat om deze test vraagt, uitbreidt. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij: www.coronalab.eu (€ 149,95), www.traveldoctor.nl (€ 149,95), www.klmhealthservices.com (€ 179), www.hethuisartslab.nl (€ 89,50, inclusief gezondheidsverklaring).
Een gezondheidsverklaring is bedoeld voor alle reizigers van13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen. De Nederlandse Rijksoverheid geeft op deze pagina een voorbeeld (verschillende talen) van een gezondheidsverklaring. Op de luchthaven kan gevraagd worden om een gezondheidsverklaring te laten zien.

Op deze websites kun je precies zien wat zij voor jou en jouw reizigers kunnen betekenen.   

Het, vanwege de verplichte coronatest voor Nederlandse reizigers, aangepaste reisadvies voor Griekenland betekent niet dat het reisadvies naar dit land wijzigt in oranje, want bij een negatieve test kan men met inachtneming van de coronaregels 'gewoon' naar Griekenland.