Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksDit zijn de drie start-ups die gaan pitchen op de Vakantiebeurs

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Dit zijn de drie start-ups die gaan pitchen op de Vakantiebeurs

Donderdag 20 december 2018
De drie kanshebbers op de titel Beste Reisidee 2019 zijn bekend. Tijdens de Vakdag van de Vakantiebeurs op woensdag 9 januari zullen Airtrotter, MapsUntold en FlyGRN een pitch houden voor de vakjury.

De jury bestaat uit Louis Frankenhuis, Jolanda Degen en Steven van der Heijden. De wedstrijd is een initiatief van ANVR's Travel Tomorrow, de Vakantiebeurs, Travel Impact Lab en Emerce.

FlyGRN is een metazoekmachine die een deel van de verdiende commissie gebruikt om CO2-uitstoot te compenseren. Oprichter Jelle Bekirovic wil zo de schadelijke impact van reizen op het milieu beperken. De zoekmachine geeft in de resultaten dan ook precies aan hoeveel CO2 de vlucht veroorzaakt, hoeveel daarvan door FlyGRN wordt gecompenseerd en of er milieuvriendelijkere alternatieven zijn, zoals de trein.

Airtrotter is een planning tool voor rondreizen waar ook een sociale component aan zit. Oprichter Stefan Dammers bedacht het concept toen hij zelf een reis naar Japan wilde plannen en daarvoor tal van websites nodig had. Reizigers kunnen helemaal zelf een reis samenstellen of er een 'kopiëren' van anderen die hun trip op de site delen. Dammers is van plan om deze voorbeeldreizigers in de toekomst te belonen wanneer hun reis wordt geboekt.

Maps Untold is een platform waar reizigers persoonlijk advies krijgen over welke bestemming en activiteiten het beste bij hen passen. Met behulp van kunstmatige intelligentie leert het systeem de reiziger zelf beter kennen door diens clickgedrag. Daarnaast worden de voorkeuren van vergelijkbare reizigers meegenomen in het uiteindelijke advies over vlucht, hotel en excursies. Maps Untold is bedacht door drie studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, Gaby Gomes Branco, Dennis van Ravenstein en Max Adaloudis. Het zal om te beginnen worden aangeboden als een tool voor kleinere reisbureaus, waarmee nu tests worden gedaan, gevolgd door een consumentenapp.

Kom je ook naar de finale van Beste Reisidee? Meld je dan hier alvast aan.