Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksVeel sympathie voor doelen ‘Twisteractie’ reisvakbladen

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Veel sympathie voor doelen ‘Twisteractie’ reisvakbladen

Vrijdag 11 september 2020
Vrijdag 11 september vindt ’s middags in Den Haag een betoging plaats georganiseerd door vakbladen in de reisbranche. Onder de hashtag #savetourism roepen ze de Nederlandse politiek op te werken aan één reisadvies voor alle EU-lidstaten. Directe aanleiding is de aanpassing van het Nederlandse reisadvies voor alle Griekse eilanden van geel naar oranje.

​"We snappen heel goed de emotie die achter deze sympathieke ludieke actie zit. Die is ook volkomen logisch. Met de aanpassing van het reisadvies voor de Griekse eilanden is de laatste hoop voor nog een beetje goede nazomer voor de reisbranche wel vervlogen. De toekomst van heel veel prachtige reisbedrijven en reisprofessionals ziet er uiterst somber uit. Zonder verdere aanpassing ten behoeve van de reissector van de generieke steunmaatregelen zoals NOW en TVL en zonder sectorspecifieke steunmaatregelen als de voucherbank zullen honderden ZRA's moeten stoppen, heel veel reisbedrijven de deuren moeten sluiten en duizenden reisprofessionals hun loopbaan buiten de sector moeten vervolgen", zegt Frank Oostdam, voorzitter van de ANVR. "En de afgelopen maanden is al 10% van de werkgelegenheid in de sector verdwenen".

"Als ANVR pleiten we al jaren voor een meer eenduidig reisadvies binnen Europa. De huidige situatie waar de verschillen tussen lidstaten enorm zijn, is echt niet meer uit te leggen aan de reizigers. Wat dat betreft vinden we het een hoopvol signaal dat de Europese Commissie onder leiding van commissievoorzitter Von der Leyen nu een duidelijk advies aan de EU-lidstaten heeft gegeven om te komen tot een meer gecoördineerde aanpak van de reisadvisering door de verschillende lidstaten. De verantwoordelijkheid ligt bij de landen zelf dit nu ook eindelijk eens een keer serieus op te pakken. Als ANVR zullen we daar waar mogelijk de druk blijven opvoeren op dit voor elkaar te krijgen", aldus Oostdam. "Het zou mooi zijn als deze actie daaraan een bijdrage zou kunnen leveren".