Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksTot en met 30 september: aanvragen SLIM-regeling

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Tot en met 30 september: aanvragen SLIM-regeling

Woensdag 16 september 2020
De SLIM-regeling, zo laat het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid weten, is bedoeld voor mkb-ondernemers. Zij kunnen via de SLIM-regeling max. € 24.999 subsidie krijgen voor maatregelen gericht op opleiden en ontwikkelen. Mkb-ondernemers kunnen nog tot en met 30 september de SLIM-subsidie aanvragen om loopbaan- en scholingsadviezen voor werknemers te krijgen.

​Door een leerrijke werkomgeving aan te bieden, blijven medewerkers productief en goed inzetbaar, en blijf je aantrekkelijk voor nieuw personeel. Alleen op deze manier kunnen mkb-ondernemers hun bedrijf goed aanpassen aan de veranderingen die de afgelopen tijd, mede door de coronacrisis, op de arbeidsmarkt hebben plaatsgevonden. Maar ook door vernieuwde technologie en robots kunnen sommige banen veranderen of verdwijnen. Daarom is het belangrijk dat iedereen die werkt zich blijft ontwikkelen.

De SLIM-regeling, bedoeld voor mkb-ondernemers, biedt maximaal € 24.999 subsidie voor maatregelen gericht op opleiden en ontwikkelen, zoals het in kaart brengen van scholings- en opleidingsbehoeften in een onderneming, loopbaanadviezen voor medewerkers of het aanbieden van een praktijkleerplaats in de derde leerweg komen in aanmerking voor subsidie.


SLIM-regeling iets voor jou?
- Mkb-ondernemingen met niet meer dan 250 werknemers in dienst en een jaaromzet van niet meer dan 50 miljoen euro. De regeling is met name bedoeld voor kleine ondernemingen tot 50 werknemers.
- T/m 30 september kunnen mkb-ers subsidie aanvragen. Registreren kan op: e-portaal van Uitvoering​ van Beleid.
- Na aanvraag: binnen 18 weken bericht of subsidie wordt toegekend. Bij grote belangstelling wordt de volgorde van afhandeling bepaald op basis van loting.
- De regeling gaat uit van cofinanciering waarbij 40% van de kosten voor rekening van de onderneming zijn. Voor kleine bedrijven tot 50 werknemers: 20%. Overige kosten: door SLIM-subsidie gedekt. Kosten waarvoor je subsidie aanvraagt, moeten tenminste € 5.000 bedragen.

Meer informatie over een leven lang ontwikkelen én ervaringen van andere mkb-ondernemers: keuzekaa​rt en Slimwerkgeven.nl.​