Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksMogelijk actie gevraagd: ANVR Voorwaarden 2019 beperkt aangepast!

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Mogelijk actie gevraagd: ANVR Voorwaarden 2019 beperkt aangepast!

Donderdag 27 december 2018
Sinds 1 juli jl. gelden – in verband met de op die datum in werking getreden Wet op de Reisovereenkomst en het gekoppelde reisarrangement – geheel vernieuwde ANVR reizigersvoorwaarden. Voor het kalenderjaar 2019 worden deze voorwaarden op twee plekken aangepast.

"Artikel 6.3. van de ANVR reizigersvoorwaarden uit 2018 komt per 1 januari a.s. geheel te vervallen. Dit artikel kwam nog uit de oude voorwaarden van 2016 en leidde met de nieuwe wetgeving tot onduidelijkheid. Art. 6.4. uit 2018 wordt het nieuwe artikel 6.3. in de ANVR Reizigersvoorwaarden 2019.
Daarnaast hebben we als verduidelijking bij art. 9.2. inzake de annulering tot de 42ste kalenderdag " van de reissom" toegevoegd. "Daarmee is het tekstueel in lijn met de rest van de annuleringsstaffel", zegt Frank Radstake, bij de ANVR verantwoordelijk voor Consumentenzaken.

De twee wijzigingen zijn in afstemming met de Consumentenbond doorgevoerd.

Mogelijk actie gevraagd
"Als je op je website doorlinkt naar de voorwaarden die we op www.anvr.nl hebben staan, hoef je verder niets te doen. Wij regelen dat de tekst van de juiste voorwaarden op 1 januari 2019 achter de link komen te hangen(www.anvr.nl/reizigersvoorwaarden.pdf en www.anvr.nl/anvr-brochure.pdf).
Heb je de voorwaarden echter zelf op je eigen website staan, dan moet je die aanpassen met ingang van het nieuwe kalenderjaar. De integrale tekst van de ANVR reizigersvoorwaarden 2019 is nu te vinden in de downloads op ledendeel bij het onderwerp 'ANVR-Reizigersvoorwaarden'.

Voor meer vragen kun je contact opnemen met ledeninfo@anvr.nl.