Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksOnline workshop 'Innoveren in tijden van Corona'

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Online workshop 'Innoveren in tijden van Corona'

Maandag 28 september 2020
Op woensdag 14 oktober van 10.30 – 12.00 uur organiseert Bas Hillebrand, hoogleraar Innovatie in toerisme van Nyenrode Business Universiteit, deze online workshop. Samen met de deelnemers wil hij kijken hoe de reissector beter uit de crisis kan komen. Daarom richt hij zich op de vraag hoe in deze tijd te innoveren en van de coronacrisis een deugd te maken door toerisme structureel te verbeteren. Deze workshop wil inspireren, maar ook om van elkaar te leren en kan als startpunt dienen voor (gezamenlijke) actie. Een aantal bedrijven heeft al aangegeven hierover gezamenlijk na te willen denken.

Impact van corona

Corona zorgt voor grote onzekerheid in de reissector en dat dreigt bij sommige bedrijven te leiden tot traagheid, inertie. Begrijpelijk, want hoe maak je plannen voor een toekomst als je niet weet hoe die eruit gaat zien? In deze onzekere tijden is er geen ruimte voor het uitwerken van allerlei strategische plannen, is het maken van prognoses bijna onmogelijk en werkt dus de traditionele manier van innoveren niet meer. Daarnaast vragen steeds meer bedrijven binnen, maar ook van buiten, de sector zich af of de coronacrisis niet het geschikte moment is voor de reisbranche om zich opnieuw uit te vinden en een structurele omslag te maken naar minder overtoerisme, minder milieuvervuiling, minder focus op omzet, maar met meer aandacht voor waarde-creatie.​

Aanmelden

Wil je hier ook alles van weten?
Meld je vóór 11 oktober aan door in te loggen​ op de agendamodule www.anvr.nl. Je ontvangt dan voor aanvang van de workshop een mail met een link naar de workshop.

Deelname is gratis en staat open voor iedereen die constructief wil meedenken over dit onderwerp. Maximaal aantal ANVR-deelnemers is 20 (first come, first serve)!

Programma

Datum: woensdag 14 oktober 2020

Tijd: 10.30-12.00 uur

Onderwerpen:

  1. Wat zijn de effecten van de coronacrisis?
  2. Hoe kunnen we innoveren zodat we sterker uit de crisis komen?
  3. Hoe geven we verder vorm aan de transitie naar meer verantwoord toerisme?

Tijdens de workshop worden observaties en instrumenten gedeeld om deze vragen te bespreken. Maar er is vooral veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en discussie.
Ook is het de bedoeling om te inventariseren of er behoefte is aan een vervolg; in de vorm van een taskforce om de transitie te stimuleren of vorm te geven.