Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksAanvullende maatregelen niet goed voor groepsreizen, beter nieuws voor ZRA’s!

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Aanvullende maatregelen niet goed voor groepsreizen, beter nieuws voor ZRA’s!

Maandag 28 september 2020
De Nederlandse overheid heeft vanavond aanvullende maatregelen aangekondigd ter beperking van de verspreiding van Covid19. Eén van die maatregelen heeft invloed op groepsreizen georganiseerd door ANVR-leden, binnen Nederland en naar het buitenland. Meer specifiek gaat het dan om de beperking van groepen tot maximaal 30 of 40 personen. Positief is dat de vermogenstoets in de TOZO-regeling lijkt te worden uitgesteld.

​"De beperking dat groepen niet groter mogen zijn dan 30 personen binnen of 40 personen buiten, maakt dat groepsreizen die worden uitgevoerd binnen Nederland alleen kan in groepen die dat aantal niet te boven gaan. Dat geldt in principe ook voor groepsreizen naar het buitenland, als die tenminste beginnen binnen Nederland en/of als de lokale overheden ook vergelijkbare eisen stellen", zegt Radstake. "Fijn, en terecht voor ZRA's is wel dat premier Rutte heeft gemeld dat de vermogenstoets voor zelfstandigen – die aangekondigd is voor de volgende fase generieke steunmaatregelen – gaat worden uitgesteld. Dat was ook een onzalige maatregel. Wat ons betreft komt wat dat betreft van uitstel ook afstel".

Aanvulling: in de gisteren afgekondigde maatregelen is ‘openbaar vervoer en bedrijfsmatig personenvervoer’ overigens expliciet uitgesloten. Dat betekent dat – rekening houdend met de eerder ingevoerde protocollen en veiligheidsmaatregelen – er ook geen beperkingen zijn als het gaat om aantallen mensen die kunnen worden vervoerd per vliegtuig of touringcar. Als verder ook rekening wordt gehouden met de lokale voorschriften (e.g. bij bezoeken aan musea en restaurants), dan kunnen reizen gewoon worden uitgevoerd.