Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR uit zorgen in brief naar ministeries VWS, BuZa en IenW

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR uit zorgen in brief naar ministeries VWS, BuZa en IenW

Dinsdag 13 oktober 2020
ANVR heeft afgelopen donderdag wederom haar zorgen uitgesproken in brieven die zijn gestuurd naar de ministeries van VWS, Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat. Dit, vanwege het (politieke) klimaat dat lijkt te zijn ontstaan rondom reizen en vakanties. Daarmee doelen wij op de ongefundeerde uitlatingen van het RIVM en de onlangs aangenomen moties waarin wordt opgeroepen om reizen te ontmoedigen.

De ANVR heeft in de brieven laten weten het onacceptabel en zeer teleurstellend te vinden dat reizigers en vakantiegangers -en dus ook de reissector- de ‘zwarte piet’ krijgen toebedeeld. Ondanks dat de reissector als geen andere sector zeer zwaar getroffen is door de gevolgen van het Coronavirus en al maanden praktisch stilligt, blijven wij het beleid ondersteunen. Het is dan een hard gelag te moeten horen dat vakantievierende jongeren in Zuid-Frankrijk en Spanje de tweede golf in Nederland zouden hebben veroorzaakt.
Uit cijfers van het Robert Koch Instituut, de Duitse RIVM, blijkt dat het aantal uit de top 10 vakantielanden teruggekeerde besmette Duitse vakantiegangers uitzonderlijk laag is. Besmette terugkeerders bleken in grote meerderheid mensen die familieleden hadden bezocht (in Turkije, Oost-Europa, etc.). Zoals de ANVR al eerder heeft aangegeven en nu ook in de brieven naar de ministeries: “Laten we de vinger op de zere plek leggen. Het gaat er niet om wààr je bent, maar hóe je je gedraagt. De ‘zwarte piet’ afschuiven naar de reissector lijkt makkelijk, maar is uiterst onterecht, en erger nog: het lost niets op.”, aldus Frank Oostdam.