Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksVerdere aanpassing reisadviezen: van geel naar oranje

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Verdere aanpassing reisadviezen: van geel naar oranje

Dinsdag 13 oktober 2020
Op advies van het RIVM past het ministerie van Buitenlandse Zaken een aantal reisadviezen aan. Vanwege het verhoogde aantal besmettingen wordt het reisadvies naar diverse landen veranderd van (deels) geel naar oranje en wordt thuisquarantaine opgelegd.

Vanwege het verhoogde aantal besmettingen worden de reisadviezen naar de volgende landen vanaf heden aangepast van (deels) geel naar oranje voor het hele land:
België, Frankrijk, Polen, Slovenië en Slowakije.
Door het verhoogde aantal besmettingen wordt nu óók thuisquarantaine opgelegd bij terugkeer in Nederland vanuit deze genoemde landen.  

Vanwege het verhoogde aantal besmettingen wordt nu ook een thuisquarantaine opgelegd bij terugkeer in Nederland vanuit:
Hongarije, Ierland, Verenigd Koninkrijk. Dit was eerder nog niet het geval.

Reisadvies Oostenrijk: Het aantal besmettingen is in de regio Tirol (met de stad Innsbruck en de stad Schwaz), regio Vorarlberg en de regio Nieder-Österreich (met de hoofdstad Wenen) toegenomen. Voor deze regio's en steden geldt 'oranje'. Na een verblijf in deze regio's en steden geldt bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.
Buiten deze regio's blijft het 'geel'. Dus ook geen thuisquarantaine bij terugkeer in Nederland als je uit deze gebieden komt. Thuisquarantaine geldt ook niet als vanuit een 'geel' gebied rechtstreeks naar de luchthaven Wenen (Schwechat) of de luchthaven Innsbruck wordt gereisd. Bij doorreis vanuit een door Oostenrijk benoemd risicoland is een ingevulde doorreisverklaring nodig. Ook is men verplicht in één keer door te rijden. Alleen korte pauzes bij tankstations zijn toegestaan.

Kijk voor uitgebreide informatie over alle reisadviezen op www.nederlandwereldwijd.nl